Internetový adresář Reflexu č. 45

Reportér Kevin Sites Sám sebe prezentuje jako "multimediálního a multifunkčního žurnalistu nové éry"... Máte chuť si něco nakreslit? Téměř tajně a bez slavnostních fanfár zprovoznilo ministerstvo financí možnost podávat přes Internet daňové přiznání fyzických osob. Údajně jediný rozhlasový rozhovor s Hitlerem, který nebyl propagandistický, ale skutečně novinářský... Blog (bývalé) letušky americké společnosti Delta, která právě kvůli této internetové stránce přišla o zaměstnání. Ještě malá vzpomínka na už skončenou prezidentskou kampaň v Americe. Rádi si občas vystřelíte? Slavný kyberspisovatel William Gibson si loni začal vést vlastní blog...

Reportér Kevin Sites se proslavil v momentě, když mu těsně před začátkem války v Iráku zakázala televize CNN, aby publikoval svůj válečný blog, a to s upozorněním, že "práce pro CNN je zaměstnáním na plný úvazek". Sites nyní pracuje pro televizi NBC a pokračuje ve svém internetovém dobrodružství. Sám sebe prezentuje jako "multimediálního a multifunkčního žurnalistu nové éry". Čtěte novinky z Iráku.


http://www.kevinsites.net/



Máte chuť si něco nakreslit? Zapomeňte na kreslicí programy a vydejte se rovnou na web. Obrázek budete moci okamžitě poslat na všechny strany (to bude radosti!), ale ke kreslení si elektronicky můžete pozvat i parťáka. Nebo parťačku. Tomu se říká romantika: kreslicí rande přímo na webové stránce.


http://www.imagination3.com



Téměř tajně a bez slavnostních fanfár zprovoznilo ministerstvo financí možnost podávat přes Internet daňové přiznání fyzických osob. Povšiml si toho Jiří Peterka na zpravodajském serveru Lupa. Teď na podzim je sice formulář pro rok 2003 většině z nás platný jako mrtvému zimník, lze si však dopředu omrknout, jak těžké to elektroničtí daňoví poplatníci budou příští rok v březnu mít. A jaká je odpověď? Budou to mít tak těžké, že nakonec nejspíš vezmou papírový formulář a potupně ho pěšky odnesou na úřad. Jedna z největších interneto-politických ikon devadesátých let ("daně přes Internet") padla.


http://adis.mfcr.cz/adis/jepo/hlavni.htm





Údajně jediný rozhlasový rozhovor s Hitlerem, který nebyl propagandistický, ale skutečně novinářský, má ve svém archívu finské rádio. Můžete si ho poslechnout na webu.


http://ra.yle.fi/ramgen/yleradio1/extrat/hitler171004.rm



Blog (bývalé) letušky americké společnosti Delta, která právě kvůli této internetové stránce přišla o zaměstnání. Sledujte její spravedlivý boj o místo na slunci i ve vzduchu.


http://queenofsky.journalspace.com/



Ještě malá vzpomínka na už skončenou prezidentskou kampaň v Americe. Proč zrovna spojení politiky a pornografie tolik lidí inspiruje? Aneb vyslechněte si Bushova předvolební hesla v podání dívek na telefonu: "Ekonomika stále roste ... a roste ... aaach, ta je velká!"


http://www.liegirls.com/



Rádi si občas vystřelíte? Tedy nikoliv z někoho, ale přímo na něj? Pak vám nepochybně spraví náladu pár minut s dobrou bouchačkou a krabicí nábojů na internetové střelnici.


http://unoriginal.co.uk/rshotv4.html



Slavný kyberspisovatel William Gibson si loni začal vést vlastní blog, aby po několika týdnech tohle dobrodružství odpískal s tím, že je čas vrátit se k opravdové práci. Teď se do blogování pustil znovu. Impulsem byla americká prezidentská kampaň, protože - jak napsal: "Spojené státy teď mají prezidenta, vedle něhož vypadá i Richard Nixon jako Abraham Lincoln." Uvidíme, zda neuromantik vydrží s blogováním i po volbách.


http://www.williamgibsonbooks.com/blog/blog.asp