Internetový adresář Reflexu č. 40

Dobrá "autíčková" hra vždycky potěší. Zvlášť když k jejímu ovládání stačí šipky a mezerník ("turbo"). Několik zvukových klenotů z (ne)dávné historie. O. K., takže vy chcete přijít o poslední zbytky zdravého rozumu? V jednoduchosti je krása, což u on-line her platí dvojnásob. Jak si "domácí počítač" představovali špičkoví vědci v roce 1954? Jen si tak vystřelit lukem a šípy po vznášejících se balóncích...

Dobrá "autíčková" hra vždycky potěší. Zvlášť když k jejímu ovládání stačí šipky a mezerník ("turbo"). Co chtít víc než dát si uprostřed pracovní doby tři osmikolové závody v terénu?


http://www.miniclip.com/ruralracer.htm



Několik zvukových klenotů z (ne)dávné historie. Ruská lidová píseň Kalinka, sovětská národní hymna, více než dvacet českých budovatelských songů (včetně "Zítřek je náš"!) a hlavně ... projev Milouše Jakeše na Červeném Hrádku. Lahůdka především pro pamětníky.


http://www.spasitel.cz/zvuk.html



O. K., takže vy chcete přijít o poslední zbytky zdravého rozumu? Pak si klidně zahrajte hru Reverse neboli Obráceně. Právě tak totiž musíte hýbat kurzorem myši, abyste se ze startu dostali do cíle. Obráceně, rozumíte? Mezi úrovní šest a sedm vás odvezou do blázince. Musíte jen doufat, že v něm bude klecové lůžko.


http://www.funnypictures.dk/funny-picture-394.htm



V jednoduchosti je krása, což u on-line her platí dvojnásob. Pokud je tedy jednoduchost podložena dobrým nápadem. Tak jako ve hře, kde myší lovíte černé čtverce a červeným se naopak musíte vyhýbat.


http://abum.com/?show_media=1338



Máte doma počítač? Asi ano. Tak si ho dobře prohlédněte a pak porovnejte stím, jak si "domácí počítač" představovali špičkoví vědci v roce 1954. Zároveň ovšem upozorňovali, že ne každý si takovou věc bude moci finančně dovolit a že jejich vize počítá i sobjevy , které věda teprve během padesáti let učiní. Stručně řečeno se vědci ohledně počítačů trochu přepočítali.


http://users.net1plus.com/scottm/HomeComputer.jpg



Je hloupost nechat ze sebe střílet. Ale jen si tak vystřelit lukem a šípy po vznášejících se balóncích? To je přece něco úplně jiného!


http://www.egg1.co.uk/fetchfido/games/balloon_hunter/