Internetový adresář Reflexu č. 36

"Králíková" adaptace slavného Kubrickova hororu Osvícení je prostě fantastická. Zahrajte si krátký basketbalový zápas s papírovými koulemi. Možnosti Photoshopu a trpělivost některých lidí jsou nekonečné. Slimejšový volejbal... Program Modometer vám o vaší myši prozradí i to, co možná ona sama neví. Léto končí a na historky z pláží už většina z nás může jen vzpomínat... Dobrý postřeh a rychlá reakce, to jsou nejdůležitější vlastnosti každého internetového surfaře.

Třicetisekundové "verze" slavných filmů nejsou na Internetu nic nového, ale "králíková" adaptace slavného Kubrickova hororu Osvícení je prostě fantastická. Zachycuje přesně ty momenty, které si každý z tříhodinového a formálně dokonalého snímku pamatuje. Budete se na ten půlminutový šot dívat znovu a znovu.


http://www.angryalien.com/0504/shiningbunnies.html



Nudíte se v práci? Zahrajte si s kolegou krátký basketbalový zápas s papírovými koulemi. Nemáte kolegu? Panebože! A od čeho si myslíte, že je Internet? Přece nebudete pracovat.


http://www.sticky.tv/game/cyrkam_airtos/index.html



Možnosti Photoshopu a trpělivost některých lidí jsou nekonečné. Zvlášť když se obojí zkombinuje. Zpozornění pro milovníky zvířátek: Některé záběry na tomto webu pro vás mohou být drastické.


http://www.humandescent.com



Autor těchto tipů se skromně odvažuje tvrdit, že je mistrem flashových her (a zvlášť míčových!), nicméně musí poctivě přiznat, že "slimejšový volejbal" je nad jeho síly. Dokáže někdo počítač porazit? Snesitelnější verzi najdete například zde (http://www.rpatrick. com/more/slimeball), ale i ta je neprůstřelná.


http://www.slimeball.tk



Máte pocit, že si vaše myš (myšleno počítačová) dělá, co chce? Pořádně ji proměřte. Prostě na ni - slovy Raymonda Chandlera - nasaďte šikovné očko. Zjistíte, kolik toho za průměrný den najezdí a co všechno stihne. Program Modometer vám o vaší myši prozradí i to, co možná ona sama neví.


http://www.modometer.com



Léto končí a na historky z pláží už většina z nás může jen vzpomínat. Stříkali jste vodní pistolí na slunící se dámy? Pokud ano, můžete si to zopakovat virtuálně. A pokud ne, aspoň si to vyzkoušejte. Je to docela švanda.


http://www.beachsquirter.com/squirty.swf



Dobrý postřeh a rychlá reakce, to jsou nejdůležitější vlastnosti každého internetového surfaře. Existují hry, které vám dokáží, že musíte ještě hodně trénovat. Malá rada: "pálí" se samozřejmě mezerníkem. Dál už si musíte poradit sami.


http://games.flabber.nl/spinning.circle/