Internetový adresář Reflexu č. 27

Jste lepší než to trdlo Beckham? Bob už má všeho vážně dost. Vylezl na střechu sedmipatrového hotelu a chce to skončit. Feministky se asi naštvou, ale my muži víme, že snížená schopnost dobře zaparkovat je u žen ověřeným vědeckým faktem. přerušit telefonát, který se nevyvíjí dobře? Jaký by byl život bez nejrůznějších překvapení? Představte si jednoduchou hru. Máte na monitoru malý červený puntík a vaším úkolem je dostat ho do velkého modrého kroužku.

Jste lepší než to trdlo Beckham? Nedělá vám problém proměnit penaltu? Vyzkoušejte si to ve skvělé "flashovce", kde si to v penaltových rozstřelech můžete rozdat se známými kanonýry.


http://www.georgiapacificsoccer.com/mls/soccer.html



Bob už má všeho vážně dost. Vylezl na střechu sedmipatrového hotelu a chce to skončit. Bohužel moc dlouho váhal a dole na něj s plachtou čekají hasiči. Bobovým úkolem je vyhnout se hasičům (i hotelové markýze) a s čvachtnutím se rozplácnout na chodníku. Když trefí chodce, má dvojnásobný počet bodů. V každé další úrovni je hasičů víc a jsou šikovnější. Jedna z mála her, kde smrt neznamená konec, nýbrž propustku do dalšího kola.


http://www.bleacheatingfreaks.com/flash/games/suicidebob



Feministky se asi naštvou, ale my muži víme, že snížená schopnost dobře zaparkovat je u žen ověřeným vědeckým faktem. Zvlášť když je třeba vtěsnat vůz do mezery, kde nakonec z každé strany zbude dvacet centimetrů mezi blatníky. Nikoliv pouze pro ženy je ovšem určen "trenažér" správného parkování, který změří dobu potřebnou pro zaparkování, ale také spočítá ťuknutí do okolních vozidel.


http://www.i-catv.com/park.swf



Jak přerušit telefonát, který se nevyvíjí dobře? Například když vám v pátek odpoledne zavolá šéf a vyžaduje, abyste se vrátili do kanceláře dodělat nějakou práci? Můžete pochopitelně zvolat: "Vjíždím do tunelu, možná se to přeruší," a zavěsit, ale to je poněkud stará a průhledná finta. Použijte lepší. Nahrajte si do svého mobilu "zvuková pozadí". Konkrétně zvukové pozadí s názvem "phone", které vytvoří dokonalou iluzi, že vám na stole zvoní další telefon. Zvuková pozadí lze využít i při dalších příležitostech, jako je romantický hovor s přítelkyní (pozadí "letní noc", které váš hlas podbarví serenádami cvrčků, zatímco vy ve skutečnosti sedíte u počítače a sjíždíte pornostránky), telefonát závistivým kolegům (pozadí "pláž", když jste na chatě a betonujete plot) či mnoha dalším (těžko říct, jak využít pozadí "jacuzzi", ale vy jistě něco vymyslíte).


http://www.coverupsounds.com



Jaký by byl život bez nejrůznějších překvapení? Nudný, pochopitelně. I když samozřejmě záleží také na tom, o jakých překvapeních je řeč. Ta příjemná vždycky potěší. Například když na vás něco vyjukne. Třeba ňadro.


http://www.oopsclips.com



Představte si jednoduchou hru. Máte na monitoru malý červený puntík a vaším úkolem je dostat ho do velkého modrého kroužku. Červený puntík se ovládá šipkami. V čem je háček? "Význam" jednotlivých šipek se totiž náhodně (a také velmi často) mění. Jednoduchá záležitost trvající pár vteřin se tak může stát velkou monitorovou odyseou. A jestli máte málo trpělivosti, je klidně možné, že monitor nakonec rozflákáte.


http://www.bol.ucla.edu/~jwo/lj/quiz/dex.html