Internetový adresář Reflexu č. 26

Zaslouží si Mona Lisa lepší pleť, plnější rty a větší prsa? Najít děs a hrůzu v šedi každodennosti umějí nejen mistři hororu, ale také šestnáctiletý autor internetové stránky nazvané The Terror. Nic nehraje v americké politice tak velkou roli jako televize... Ve které vesnici na světě se nejčastěji krade cedule s názvem obce? Před časem byl v adresáři tip na animovanou miniverzi Umučení Krista, teď je zde něco podobného na Titanic.

Zaslouží si Mona Lisa lepší pleť, plnější rty a větší prsa? Nepochybně. Její tajemný úsměv nemůže nápadníky přitahovat věčně. Učiňte Monu Lisu krásnou podle měřítek dekadentního XXI. století. Ve skutečnosti je zmíněná stránka reklamou na nějaký kosmetický krém, ale tím se nijak nenechte zneklidnit.


http://www.drcomenge.com/apothia/apothia.swf



Najít děs a hrůzu v šedi každodennosti umějí nejen mistři hororu, ale také šestnáctiletý autor internetové stránky nazvané The Terror. Hlavní postavou je matka. Autor píše: "Tyto stránky jsou určeny pro ty, kteří by rádi sdíleli mé každodenní utrpení. Jedná se o ,ni', která mi neustále působí problémy." Nezapomeňte si poslechnout tajně nahrané záznamy matčiných kázání v sekci downloads. Je to něco mezi raným Formanem a pozdním Hitchcockem.


http://everyday.wz.cz




Nic nehraje v americké politice tak velkou roli jako televize. Minimálně od roku 1952, kdy kandidáti na prezidenta začali natáčet reklamní televizní spoty. Traduje se, že v roce 1960 porazil John F. Kennedy svého tehdejšího protikandidáta Richarda Nixona jen proto, že vypadal lépe v televizi. Sbírku téměř dvou set spotů prezidentských kandidátů najdete na webové stránce Amerického muzea filmu. Aneb jak se politika a televize společně měnily.


http://www.ammi.org/livingroomcandidate/index_2000.html




Ve které vesnici na světě se nejčastěji krade cedule s názvem obce? Najdete ji v sousedním Rakousku. V němčině nemá název obce žádný význam. Anglicky mluvící návštěvníci jsou však pokaždé nadšeni.


http://www.fucking.at/fucking/



Před časem byl v adresáři tip na animovanou miniverzi Umučení Krista, teď je zde něco podobného na Titanic. To je sice starší a méně aktuální kousek, nicméně ve třicetivteřinovém provedení ujde. Tahle móda internetových filmových "postřižin" není vůbec špatná. Máte nějaký další tip?


http://www.angryalien.com/0604/titanicbunnies.html