Internetový adresář Reflexu č. 23

Tak jako válka v Zálivu z roku 1991 vstoupila do dějin jako "televizní", je současný konflikt v Iráku především ve znamení digitálních fotoaparátů. Máte pevnou ruku? Asi tak jako mladý doktor Sova po dvou třech panácích? Kdo byl v Americe, tak ví, že limonádě se zde říká "soda", "pop" nebo "coke", a to celkem bez ohledu na značku.

Tak jako válka v Zálivu z roku 1991 vstoupila do dějin jako "televizní", je současný konflikt v Iráku především ve znamení digitálních fotoaparátů. Amatérské snímky kolující na Internetu (zdaleka ne jen z dnes již slavné věznice Abú Ghrajb) předčí svou vypovídací hodnotou, a především svým dopadem jak práce profesionálních fotografů, tak záběry pořízené televizními štáby. A jakkoliv jsou technicky často nedokonalé, možná dají základ nové estetice. Viz univerzitní webový projekt Camera/Iraq.


http://ratchetup.typepad.com/iraq/



Máte pevnou ruku? Asi tak jako mladý doktor Sova po dvou třech panácích? Anebo ještě pevnější? Vyzkoušejte si to na jednoduché hře, která je tak pitomá, až je hezká.


http://www.geekfocus.com/content/view/57/87




Kdo byl v Americe, tak ví, že limonádě se zde říká "soda", "pop" nebo "coke", a to celkem bez ohledu na značku. Ale věděli jste, že se používání těchto termínů liší geograficky. Podívejte se na to - a podobně jako já přitom proceďte mezi zuby: Je možné, jakými věcmi se někteří lidé zabývají?


http://www.popvssoda.com/