Internetový adresář Reflexu č. 21

David Blaine je slavný iluzionista, který vydržel několik týdnů hladovět ve skleněné krychli zavěšené na nábřeží Temže. Zprávy o smrti letní olympiády se ukazují být poněkud přehnané. Pro ty, kteří mají z "oficiálních webů" pupínky, je tu olympiáda ještě jednou. Když budeš hezky papat, tak vyrosteš. Zase jedna hra "na bednu".

David Blaine je slavný iluzionista, který vydržel několik týdnů hladovět ve skleněné krychli zavěšené na nábřeží Temže. Na videoklipu kolujícím po Internetu ukáže šokovaným (či smějícím se?) divákům pantomimickou verzi fráze "mít srdce na dlani".

http://boreme.com/bmuk_movies/David_Blaine_Heart.asf




Zprávy o smrti letní olympiády se ukazují být poněkud přehnané. K tomuto závěru aspoň došli zástupci MOV, kteří minulý týden navštívili Řecko a seznámili se s aktuálním stavem sportovišť. Řada z nich není dokončena, ale olympijští činovníci věří, že Řekové nakonec vše dokončí včas. Následující vtip je z předminulého týdne, kdy přesně sto dnů před začátkem olympiády vybuchla v Aténách bomba. Řecký premiér: To je opravdu hrozné. Už jste vyčíslili škody? Poradce: Pane premiére, bomba vybuchla dva kilometry odtud. To, na co se díváte, je rozestavěná olympijská vesnička. Nikoliv vtipy, ale seriózní informace najdete na oficiálním olympijském webu.

http://www.athens2004.com/athens2004/



Pro ty, kteří mají z "oficiálních webů" pupínky, je tu olympiáda ještě jednou. Sice neoficiálně, ale zato vtipně.

http://www.krout.euweb.cz/download/olympics.swf



Když budeš hezky papat, tak vyrosteš. To říkala maminka i malé mimozemské obludě, kterou máte na starost ve hře "hladový vesmír". Vaším cílem je pojídat obludy menší, než jste vy, ale dobře se vyhnout všem větším. A pozor na gravitaci. Podobná hra již dříve existovala v "rybí" verzi. Zajímavé zjištění: tvorové z vesmíru i hlubin oceánu krkají stejně roztomile.

http://www.mofunzone.com/online_games/hungry_space.shtml



Zase jedna hra "na bednu". Nebo spíš na bedny, protože se zde v různých úrovních šoupají různě barevné krychle. Když se dotknou dvě stejnobarevné, tak se navzájem vyruší a zmizí. Cílem je dosáhnout toho, aby zmizely všechny. Zdánlivě jednoduchý úkol samozřejmě komplikuje řada nástrah. A zhruba od čtvrté úrovně se vám samým přemýšlením začne kouřit z uší.

http://www.arcadetown.com/blox/playgame.asp