Internetový adresář Reflexu č. 18

Máte potíže s anglickými slovíčky "to jump", "to play", "to rub", "to bounce" a "to shake"? Tučňáková mánie zasáhla Internet i tuto rubriku. "Ve škole jste byli vždy poslední mezi těmi, o koho byl zájem do fotbalového mužstva, ale první, za kým všichni běželi, když si na počítači omylem vymazali domácí úkol. Moc se od té doby nezměnilo...

Máte potíže s anglickými slovíčky "to jump", "to play", "to rub", "to bounce" a "to shake"? Možná si jejich význam jednou provždy zapamatujete po návštěvě jedné (světe, div se!) švédské stránky. Ovšem pozor, vzhledem k tomu, že vaše učitelka je "nahoře bez", je tato lekce vyhrazena výhradně žákům starším osmnácti let. A asi není ani tím nejlepším internetovým tipem do zaměstnání. (Varování: pozor na odkaz "more tits", který vás zavede na klasickou pornostránku, jež vám sice nic zajímavého nenabídne, zato vám zamoří počítač).


http://tits.free6.com/tuttar_5.html



Tučňáková mánie zasáhla Internet i tuto rubriku. Na začátku bylo odpalování nebohých tučňáků baseballovou pálkou, teď už originální tým vyprodukoval celkem čtyři hry (nepočítaje desítky či možná stovky "neautorizovaných" klonů nebo parodií). Mladí vídeňští programátoři se rozhodli na svém nápadu něco vydělat a kromě zmíněných čtyř "kousků" nabízejí na novém webu další lahůdky. Odpalovat tučňáky teď můžete například už i na mobilu, zadarmo to však není.


http://www.yetisports.org/



"Ve škole jste byli vždy poslední mezi těmi, o koho byl zájem do fotbalového mužstva, ale první, za kým všichni běželi, když si na počítači omylem vymazali domácí úkol. Moc se od té doby nezměnilo. Ale je fakt, že vaše práce vyžaduje speciální schopnosti." Komu tento projev patří? Komu jinému než IT manažerům, což jsou lidé, kteří mají ve firmách na starost počítače. Potýkají se s malými rozpočty, dohlížejí na své podřízené (již jsou obvykle ještě většími magory než oni sami) a zároveň musejí vycházet se šéfy. Zkuste si práci typického IT manažera v zajímavé flashové hře. Budete moci najmout lidi (a pak je třeba zase vyhodit), muset řešit problémy s počítači a případně kupovat nové. Hru na svém webu nabízí výrobce procesorů firma Intel - a to nikoliv zcela nezištně, což pochopíte při nákupu hardwaru. Ale je to docela švanda.


http://www.intel.com/corporate/europe/emea/eng/itgame/itgame.htm