Internetový adresář Reflexu č. 49

WWW tipy Reflexu č. 49.

Ano, skutečnost je taková, že jsem zrovna ve fotoblogovém období, získal jsem na lovení záběrů závislost a už brzy se budu muset začít léčit. Možná by pomohlo, kdyby naše sněmovna odhlasovala podobný zákon, jako nedávno přijali v Koreji, kde mobily vybavené fotoaparáty budou povinně při zmáčknutí spoušti vydávat výrazný akustický signál (který nebude možné vypnout). Můj život v obrazech najdete na extra.buzznet.com, nic pikantního ovšem nečekejte. Fotoblog je mnohem zábavnější vytvářet, než si prohlížet nějaký cizí. Takže pozor, speciálně pro čtenáře této rubriky jsem založil na stejném serveru čtenářský fotoblog s názvem reflex.buzznet.com. Zatím na něm nic není, posílat své fotky však budete vy! Jak? Jednoduše, buď přímo z mobilu, anebo z počítače, a to na mail reflex.ctenari@buzznet.com. Do předmětu mailu napište název fotky, do těla mailu pak případně komentář (kde jste fotku udělali, kdo na snímku je atd.). Raději nepoužívejte háčky a čárky, protože server neumí česky. Denní "přísun" fotek je omezen na deset kousků, takže vyhraje jen deset nejrychlejších. Už se těším, co se na reflexáckém Buzznetu objeví.

http://www.buzznet.com/



Pokud někdo zjistí, že je na mobilové fotografování talent, může se přihlásit do první americké soutěže v tomto žánru ("phonecam art"). Spoluautorkou nápadu je má oblíbená blogerka Xeni Jardinová, z jejíž webové stránky BoingBoing.com občas vykrádám nápady do této rubriky. Virtuálně budou nejlepší kousky "fotomobilového" umění vystaveny na webu, fyzicky pak v únoru v Los Angeles.

http://www.sentonline.com/



Jedním kritériem při hodnocení fotoblogů je umělecké ztvárnění, druhým pak obsahová zajímavost. Kdo chce naplnit to druhé, musí se a) scházet se zajímavými lidmi a b) mít odvahu je fotografovat. Z tohoto hlediska stojí za návštěvu blog íránského vicepremiéra (údajně nejvýše postavený blogující světový státník). Web je sice kompletně v perštině, najdete na něm však zajímavé fotky. Třeba z jednání s dnes už bývalým gruzínským prezidentem Ševardnadzem.

http://www.webnevesht.com/weblog/