Internetový adresář Reflexu č. 20

Prosttřednictvím dnešních internetových tipů se podíváte na nápaditou stránku, která vás nemůže než potěšit, poznáte nový internetový server pro milovníky přírody, zahrajete si na policajta, zkonstruujete si modýlek auta či loďky z prázdných pivních plehovek a konečně malé překvapení.

Jedna ze stránek, kvůli kterým se člověk lehce zamiluje do Internetu. Ano, samozřejmě je naprosto k ničemu. Ale autor musel být génius.


http://www.nobodyhere.com/justme/nose.here




"Outdoor" je dnes velmi moderní slovo, kterým se označuje všechno, co člověk může dělat mimo zdi domova. Počítačové fanatiky ovšem nutno upozornit, že sezení v parku s notebookem na klíně nelze za "outdoorovou aktivitu" považovat ani při nejlepší vůli. Co naopak ano? Například ježdění na kole, lezení po skalách nebo bloudění v lese. Autory nového serveru zaměřeného na "outdoorovou generaci" jsou bratři Turkové: jeden byl novinářem celostátního deníku, druhý coby činovník pomáhal zakládat Unii svobody. Není divu, že teď jsou plní chuti vyrazit do přírody.


http://www.horydoly.cz/



Prastará internetová zábava spočívající v "mixování" obličejů z různých "součástek". Aneb zas a znovu žasněte nad tím, jak se změní výraz tváře, když vyměníte nos. Nebo ústa. Případně oči. Nejen policisté si s touhle srandičkou vydrží hrát celé hodiny.



http://www.protozoo.com/mutant/



Pivo podporuje tvořivost. Aneb co všechno lze postavit z prázdných plechovek. Například modely letadel, lodí nebo aut.



http://www.tesscar-aluminum-craft.com/



V posledních dvou týdnech to byla nejslavnější telefonní budka na světě. Jakýsi Brit na ni namířil videokameru a zveřejnil číslo aparátu uvnitř. Kdo měl štěstí, ten mohl vidět v přímém přenosu člověka (většinou náhodného chodce), který zvonící telefon zvedl. Bohužel, British Telecom projevil pro první veřejný videotelefon jen malé pochopení a zablokoval do budky příchozí hovory. Škoda. Ale nápad to byl miliónový.



http://www.freshlegs.pwp.blueyonder.co.uk/%20phoneboxcam.html