Rozhovor s Pavlem Liškou

Herce Pavla Lišku jste mohli vidět v posledních týdnech na filmovém plátně hned v několika vedlejších filmových rolích, tu poslední si vystřihl ve filmu Nuda v Brně. Příznivci Williama Shakespeara ho také znají - jako Romea, kterého ztvárňuje na prknech Národního divadla.


Foto



Zajímá nás ovšem také, komu byste si přáli položit otázku vy sami. Pokud nám pošlete svůj nápad, budeme se snažit umožnit vám, abyste se na stránkách Reflexu s dotyčným setkali. Své případné návrhy můžete posílat na tuto adresu.








Petr Spurný
 >
 Dobrý den. Líbí se mi většina vašich filmových rolí, ale začínám mít pocit, že se v současnosti typově dost opakujete (když nepočítám roli v Návratu idiota). Chystáte se to nějak změnit (např. odmítáním stále stejných typů rolí), nebo je hodláte brát jak přijdou bez ohledu na škatulkování vaší osoby? Jinak držím palce v další práci (na toho Romea a Julii musím zajít, abych si zobjektivnil mínění).




Každá ta figura byla pro mě jinej člověk. A mám z každý taky úplně jinej pocit. I zdánlivě nejbližší si - Laďové z Pupenda a ze Včel, jsou pro mě různí kluci, i když jsou si něčím podobní, mají jinou duši a jsou to jiní lidi a já je prostě tak cejtim a za každýho přemejšlim jinak. A se vší pokorou si je tady obhajuju.





Maník > Pohybujete se střídavě v Brně a v Praze, které město je Vám bližší? Jsou nějaké rozdíly mezi Brňáky a Pražáky? Díky.




Bližší je mi Brno a stěhuju se do Prahy. Mám v Praze ženu a za Brno, největší vesnici v naší republice, mám alternativu: kus krásný půdy hodiny od Prahy. Nevíte Maníku o nějakým levným bytě v Praze? A rozdíl? Brňáci tak "nespěchajó".





Makro > Kde se Vám hraje lépe - v obrovském Národním divadle nebo na menších scénách a proč? Děkuji za odpověď.




Mě to v Národním čím dál víc baví, ale mám raději ty lidi blízko a nerad ta tichá slova řvu, aby byly slyšet až tam nahoře. Stejně to ani pořádně neumim.





Join.AMD
 >
 Jak se Vám dělalo s hradeckými herci a Vladimírem Morávkem v Nudě v Brně? (Mimochodem skvělý film hodný obdivu, jsem na něj jako Hradečák hrdý.) Zvláštní lidi, že? Včetně těch několika málo uvadeček v epizodkách v "autobusové - rohlíkové" scéně.




Z Hradečákama se mi dělalo moc dobře a s Vladimírem míváme po sobě chvílema absťáky, jak nás to spolu baví. Děkujeme za pochvalu, z Nudy máme všichni radost a ti Hradečáci a Brňáci ukázali, že spousta neznámých herců je stejně dobrejch jako ti známí. Jenom neměli takový štěstí, jako jsem měl třeba zatím já.





Kurt Landau
 >
 Pamatujete si první divadelní představení, které jste jako dítě viděl? Odkdy jste si myslel, že budete hrát? Díky za odpovědi.




První jsem viděl operu, tuším to bylo Nabucco, bylo mi třináct a strašně jsem se nudil. Zkrátka jsem tátovi udělal radost a šel s ním do divadla. No - a asi v šestnácti jsem začal dělat v Liberci amatérský divadlo a po maturitě na JAMU, tak asi.





Karolína > Když zavzpomínáte na všechny vaše filmové a divadelní role, která Vám je nejbližší a proč?




Nebudu vzpomínat. Nejbližší je ta, nad kterou si právě lámu hlavu, kterou zrovna zkouším. A pak to bude zase ta, kterou zrovna budu zkoušet…





Barbarela > Jste úžasný herec a mám Vás velmi ráda. Čemu se věnujete v současné době a na jaký nový film se můžeme těšit?




Těšte se na Štěstí.





Eva Hennelová
 >
 Pane Liška,
uvidíme Vás ještě někdy jako
pana Rýdla, tak, jak jste se představil v pořadu Pomozte dětem?
Moc Vám s celou rodinou fandíme.




Můžete vidět pana Rýdla Mezi ploty v brněnským kabaretu Komediograft, tušim, že hrajeme v neděli ve 13 hodin a pozdrav celý vaší rodině. A přijďte, jinak to hráváme v brněnským HaDivadle, víc na 732 122 722.






Karen > Se kterým filmovým režisérem se Vám pracovalo nejlépe a proč? Děkuji za odpověď.




Se Slámou, Gedeonem, Hřebejkem, Morávkem a Vávrou, protože je mám rád a jsou dobří.





Karla Hubatá  > Nedávno jsem viděla Pupendo a byla jsem zklamaná, čekala jsem daleko víc než jen další "televizní" komedii. Jak se film líbil Vám? Jaké filmy máte vlastně rád.




Pupendo je film, který má svou ambici a tu ambici splnil. Musí se tak správně hodnotit. Mě osobně Honza Hřebejků čím dál víc mile překvapuje. Je citlivější, jemnější a hlubší. A přitom stejně vtipnej. Pupendo je vzpomínka na dobu, kterou mi nad třicet let ještě nějak cítíme. A tak to namaloval Hřebejk. Jinak by to namalovala Chytilka, jinak Sláma. No a my jsme diváci a jsme každej jinej a každýmu je bližší něco jinýho. Honza je blízkej hodně lidem. Já mám rád třeba Jakubiskovi starší filmy a spoustu jiných.





Štěpán > Máte mezi divadelníky skutečné přátele?




Ano.





Milan > Jak bude hlasovat v referendu o vstupu do EU? Pokud se s tím netajíte... Zajímáte se přece o politiku, že?



Zajímám se o ni zběžně. Budu hlasovat snad PRO.







Kamila >  Milý pane Pavle Liško, chtěla bych se Vás zeptat, co posloucháte za muziku a zda se v létě nechystáte zajít například na "Stouny"?
Díky.




Všechno, co se mi líbí kromě dechovky, country, metalu a takovejch těch duc duc duc duc a ještě takový to… nevim ani jak se to jmenuje. A na Stouny se nechystám, ale to neznamená, že tam nabudu.






Lukáš Holubec
 >
 Chystáte nějaké nové divadelní role v příští sezóně?




Začnu s Alicí Nellis zkoušet cosi Na zábradlí, pak hostuju v Huse na provázku s Vladimírem Morávkem, zkusíme Dostojevskýho Idiota.





Gabriela
 >
  Dobrý den, co si osobně opravdu myslíte o Nudě v Brně? Ale upřímně! Slyšela jsem toho už spoustu, ale váš názor mě extra zajímá. Hodně štěstí v příštích filmech.



Něco podobnýho, co Divoký včely: spoustu nepodstatných chyb. A podaření toho nejtěžšího a nejpodstatnějšího: toho, co je poctivý, je to pravda, věřim tomu, soucítím, má to svůj ksicht a něco se mi děje. Neumim to říct, jen to cejtim, něco se děje.





Jonas > Cítíte se lépe jako František nebo jako Romeo? Myslím, že vám herectví jde, takže klobouk dolů. A komu byste si přál položit otázku vy sám?




Asi jako liška. A teď jsem přemýšlel, asi dvacet vteřin, komu že bych chtěl položit otázku a pak jsem začal psát toto.





Skácel > Je pro vás divadlo ještě trochu mystérium, nebo už jenom rutina?




Obojí. VŠECHNY VÁS ZDRAVÍM A PŘEJU, AŤ JSTE TAK NĚJAK ŠŤASTNI.