Internetový adresář Reflexu č. 18

Chcete-li zachránit synagogu, podívejte se na stránky Občanského sdružení Památníku Hartmanice. Kanastové karty dnes nesou obrázky rozkradených památek nebo dokonce tváří hledaných osob. Jistě Vám neuškodí vědět něco o SARS. Hackeři navštívili tentokrát Madonnu. Co všechno si už dnes člověk může koupit po internetu?

V synagóze v šumavských Hartmanicích byla po vyhnání Židů truhlářská dílna, která zde působila i za komunistů pod hlavičkou komunálního podniku služeb. Pak zde vojáci zřídili sklad použitých pneumatik a v osmdesátých letech se rozhodli budovu strhnout. Naštěstí to - jako spoustu jiných věcí - nestihli. Loni koupil zchátralý objekt za 170 tisíc korun Michal Klíma, inicioval založení občanského sdružení a má v úmyslu uvést budovu do původního stavu. A protože je ředitelem internetového vydavatelství, založil zároveň webovou stránku.


http://www.hartmanice.cz




Americká vláda vydala seznam a tváře nejhledanějších iráckých představitelů na kanastových kartách, lidé strachující se o kulturní dědictví z iráckých muzeí zase navrhují vydat karty s vyfocenými rozkradenými památkami. Kterému týmu se jako prvnímu podaří složit aspoň postupku?


http://www.hvaldwin.net/card_deck/



Není nad to mít informace přímo od pramene. Aneb informační web o nemoci SARS přímo z produkce singapurského ministerstva zdravotnictví. Upozornění: při čtení této stránky si nasaďte ochrannou roušku. Nejlépe tu od Louise Vuittona. Viz: http://loveandcasinowar.com/blogarch/000055.php



http://app.moh.gov.sg/sar/sar01.asp




Další perlička z vděčného serveru zvaného "kouřící pistole". Připomínám, že nejde o fansajt milovníků střelných zbraní, ale o metaforické vyjádření, které se v angličtině používá pro označení předmětu doličného (možná si vzpomenete na "kouřící pistole", které před válkou viděl za každým iráckým rohem americký ministr obrany Donald Rumsfeld). Předmětem doličným je tentokrát stránka Madonny, kterou "upravili" hackeři jako reakci na její záškodnickou akci (v Reflexu se o ní zmínil již minulý týden Honza Dědek - jde o to, že Madonna zaplavila Internet empétrojkovou nahrávkou, která se tvářila jako písnička z jejího nového alba, ale bylo na ní pouze zpěvaččino přihroublé pokárání). Hackeři se s Madonnou nepárali, a kdo byl dostatečně rychlý, našel zde odkaz na empétrojky... bez urážek.


http://www.thesmokinggun.com/archive/madonnasplash1.html



Všechno, co jste kdy chtěli vědět o napalmu, ale nenapadlo vás, abyste to hledali na webu. A nejen to: když se o napalmu něco dozvíte, můžete si jednu pikslu rovnou koupit. Internetový obchod nezná hranic.


http://www.napalm.net/