Internetový adresář Reflexu č. 43

V internetovém adresáři Reflexu číslo 43 najdete odkaz na stránku, na níž studenti DAMU prezentují hru Marka Ravenhilla Polaroidy, kterou uvedli ve studiu Disk. Také se můžete podívat na studii o vzestupu a pádu IPB anebo si vyrobit svoje vlastní auto snů z překližky...


Polaroidy



Studenti DAMU uvedli ve studiu Disk hru Londýňana Marka Ravenhilla, který je uváděn jako typický reprezentant dramatického stylu "coolness" (vyznačuje se nadměrným výskytem slov jako pí*a, ku**a či ku**a). Disku se velmi dobře povedla nejen inscenace, ale také webová stránka. Obojí stojí za návštěvu.


http://www.d.amu.cz/disk/polaroidy




Jak to bylo s IPB?



Zavedení nucené správy v IPB a následné rychlé předání této banky ČSOB vzbudily v červnu 2000 velmi rozporuplné reakce. Někteří politici to nazvali "krádeží za bílého dne", jiní naopak tvrdili, že rychlý zásah státu zabránil ještě větším škodám a případnému ohrožení vkladů občanů. Nepochybné je pouze to, že IPB prožila v devadesátých letech strmý vzestup a ještě strmější pád, přičemž mnohé z této doby je stále v šetření policie. Zajímá vás, jak to s IPB opravdu bylo? Jednu z verzí se dozvíte ve studii, kterou zpracovala skupina studentů z Univerzity Karlovy a Georgetownské univerzity ve Washingtonu.


http://www.historieipb.cz




Auto z překližky



Toužíte po nějakém slušném autu? Třeba porschi nebo lamborghini? A zdá se vám, že si to (zatím!) nemůžete dovolit? Nezoufejte. Vyrobte si svoje vlastní auto snů z překližky. Návod a podrobné plány najdete na Internetu. Má to jednu malou nevýhodu: když se budete věnovat podobným nesmyslům, tak si na skutečného sporťáka nikdy nevyděláte.


http://www.kitcarworkshop.com/plans.html