Bílá: Zápasy stárnoucí hvězdy

Bílá: Zápasy stárnoucí hvězdy

Bílá: Zápasy stárnoucí hvězdy

Jak se nejpopulárnější česká zpěvačka vyrovnává s novou životní situací?

Všechno je zdánlivě na svém místě jako před pěti nebo deseti lety: zpěvačka Lucie Bílá vydala novou desku a současně je hlavním kandidátem na další vítězství v Českém slavíku. Nenechme se však zmást. Před očima máme zcela jinou Lucii Bílou než tu, která nás provázela celým polistopadovým obdobím. Co se vlastně změnilo?


Bílá není Shakespeare. Je to obyčejná švadlenka s vysokou sociální inteligencí. Má obrovskou intuici, jak se říkávalo, ,,čuch", a je dostatečně ambiciózní, aby dokázala hrát roli jako z filmu Pretty Woman, již kdysi českému publiku sama navrhla a dodnes ji rozvíjí. Zároveň patří k lidem typu Leoše Mareše, kteří mají výjimečné nadání komunikovat s&#160médii. Dovede s nimi sehrát neuvěřitelné partie.

Sociální inteligence a mediální cit z ní udělaly v průběhu posledních dvaceti let národní bohyni. V posledních dvaceti letech najdeme jen málo tak výrazných osobností, jako je ona. Nenachází se dnes na dráze sestupu? A&#160jak to souvisí s jejím věkem, který ji stále víc vzdaluje mladému publiku, jež nejvíce poslouchá populární hudbu?

O tom, jak se nejpopulárnější česká zpěvačka vyrovnává s novou životní situací, čtěte v Reflexu č. 47(vyšel 19. listopadu).