Od soumraku do úsvitu

Od soumraku do úsvitu

Od soumraku do úsvitu

Reportéři Reflexu rozváželi řidiče, kteří pili. Zažili flirtování, pauzírování u mekáče, ale i pánský sex na dámských toaletách.

Nechali jsme se zaměstnat u pražské taxislužby Speed Cars jako posádka auta, které za vámi přijede, když jste něco vypili, a odveze vás i vaše auto domů.
Její majitel nám po krátkém rozmýšlení půjčil magnetické nálepky s logem firmy, střešní „majáček“ a telefon na dispečink. Dostali jsme pár instrukcí a ze služebního vozu fotografa Jana Šibíka se o čtvrteční, páteční a sobotní noci stal vůz číslo 250. Možná jsme vezli právě vás. Jestli si na to pamatujete.

Když odvážíte po nocích lidi z flámů domů, jste vystaveni jejich soukromí. Těžko říci, zda tu poslední bariéru jim probořila sklenička něčeho ostřejšího, nebo fakt, že si vás pozvali do svého auta. Svěřili vám své klíče, tak proč by se vám nesvěřili i se svými intimnostmi. Slečna z Rudné se cestou ze Smíchova, pár kilometrů za Prahou a pár centimetrů vedle vás, rozchází se svým přítelem, křičí do telefonu, poslouchá křik z druhého konce „drátu“, brečí a hádá se. O pár hodin později vezete lehce zkoksovaného mladíka a dvě mile přiopilé slečny. Jedna je jeho přítelkyně a druhá řeší, zda by bylo lepší spát ve trojce, nebo ne.
Posloucháte proudy vědomí a postupně se na tomhle duševním voyeurismu stáváte závislými.


Ale jinak je to pro začátečníka slušná dřina. Musíte hledat adresy, na nichž jste nikdy nebyli, a z nich co nejkratší trasy na jiná, vám stejně neznámá místa. Řídit v noci není tak snadné, jak se zdá – za volné ulice zaplatíte únavnou jízdou nočním osvětlením. Musíte komunikovat s dispečinkem, se zákazníkem i s kolegou, který jede v doprovodném voze, a se všemi dohromady. V neposlední řadě si musíte zvykat na všechny možné typy aut, motorů, volantů, převodovek.
Ale majitel taxislužby, pan Hrdlička, nám říká, že bychom si rychle zvykli. Tak za čtrnáct dnů. Zatím to stačilo. Ale kdo ví, třeba se nám bude tahle zkušenost ještě hodit.



Jaké to je vozit opilé řidiče jejich auty domů?
V Reflexu č. 37/2009 se dozvíte, co zažili reportéři Reflexu – flirtování, pozvání domů, pauzírování u mekáče, pánský sex na dámských toaletách a mnoho dalšího...
Přečtěte si celý článek OD SOUMRAKU DO ÚSVITU.



Seznam firem, které v Česku nabízejí službu odvozu vozu, včetně cen a dalších informací