Bohatí ať platí!

Bohatí ať platí!

Bohatí ať platí!

Pane Bože, dej, ať sousedovi chcípne koza a ať mému šéfovi stát zvýší daně. Dej, ať všichni bohatší jsou chudší a ať nikdo...

Pane Bože,
dej, ať sousedovi chcípne koza
a ať mému šéfovi stát zvýší daně.
Dej, ať všichni bohatší jsou chudší
a ať nikdo jiný nemá nic moc.
A ochraňuj Evu a Vaška!

Modlitba českého burana



V Česku zuří třídní boj. Bohatí ať platí, to je heslo dne. Jako bychom se v nynější volební kampani neměli rozhodnout mezi různými politickými proudy, nýbrž rovnou mezi dvěma protichůdnými režimy: mezi kapitalismem a socialismem. A socialismus vítězí, protože na jeho straně stojí „pracující“.

„Když jsem před Únorem potkala na cestě našeho sedláka, jak si jede na koni, tak se mi vařila v těle krev. Měla jsem chuť vzít hůl a srazit ho.“

Vyznání osmdesátileté babičky



Co se to děje s českou společností? Bohužel nic nového. Inklinace k rovnostářství, závist a třídní nenávist, které Čechy dovedly do otroctví ruského komunismu, se opět v plné síle vyjevily po dvaceti letech obnovené demokracie. Levicoví politici si osvojili brutální formu politického marketingu a využívají frustrace prostých lidí a tradiční plebejské závisti vůči úspěšnějším k tomu, aby se dostali k moci.

Skutečnou tragédií je to, že důsledky politiky třídního boje nakonec odnesou opět ti nejchudší. Ale nyní budou první na ráně příslušníci střední vrstvy.

Přitom úspěch střední vrstvy je motorem prosperity celé společnosti a postupně pomáhá zvednout životní úroveň i vrstev chudších.
Představme si, že společnost je vlak, kde někdo sedí v lokomotivě a někdo se veze v zadních vagónech.
Kam dojedou cestující ze zadních vagónů, když se rozhodnou házet granáty na lokomotivu?


Celý článek BOHATÍ AŤ PLATÍ a další materiály k tématu Reflexu V ČESKU VYPUKL TŘÍDNÍ BOJ najdete v Reflexu č. 22 (vychází 28. 5. 2009).


Jaký je váš názor? Mají být bohatí páni oškubáni? Chcípla sousedovi koza?