Ruská láska

Ruská láska

Ruská láska

Viděl jsem to v novinách s titulkem ROZUMĚLI SI: na společné fotce se na sebe v jednom z kremelských sálů prkenně šklebí dva titáni demokracie – prezidenti Václav Klaus a Dmitrij Medveděv.
Musely to jistě být hotové orgie porozumění ...

Viděl jsem to v novinách s titulkem ROZUMĚLI SI: na společné fotce se na sebe v jednom z kremelských sálů prkenně šklebí dva titáni demokracie – prezidenti Václav Klaus a Dmitrij Medveděv.
Musely to jistě být hotové orgie porozumění. Rozhovor se zřejmě odehrál zhruba následovně:
DM: Připadá mi, jako byste z Moskvy nikdy ani neodjel. Naposled jsme tady spolu seděli minulý měsíc ... Nebo snad minulý týden? Nebo to byl ten tlustý - Paroubek? Člověk vás teď od sebe politicky těžko rozezná... Oba děláte správnou proruskou politiku.


VK: Minulý měsíc. Víte, mě už nikam jinam moc nezvou ... Ještě tak do Albánie a do Bělehradu. Ale co teď chtějí do EU ... A potřetí prezidentem už zřejmě nebudu – leda že byste mi s Vláďou Putinem poradili ...
DM: Rozumím. Svět velkým vizionářům jako vy nebo já nikdy moc nepřál. Vždycky jsme napřed. Ale u nás máte dveře kdykoli otevřené ... Vaše ruština se mimochodem od minule hodně zlepšila. Skoro vám začínám rozumět.
VK: Snažíme se ji na Hradě procvičovat s Láďou Jaklem, stejně nemáme moc co na práci. Znáte ho? Můj tajemník, slavný rockový muzikant ...
DM: Omlouvám se. Víte, u nás si na rock moc nepotrpíme, to spíš na t.A.T.u. Nejdřív vždycky chtějí nosit dlouhé vlasy, pak začnou brát drogy a nakonec ještě budou chtít volit.
VK: Chápu. O čem jsme to spolu vlastně chtěli mluvit? Už trochu zapomínám ...

DM: To mi musíte říct vy. My vás nezvali. Přijel jste zase sám.
VK: Ano, jistě. Snad o plynu? Vánoce a Silvestr se pomalu blíží ... Kolikátého to letos vypnete?
DM: Nechte se překvapit. Vánoční dárky taky rozbalujete až na Štědrý den.
VK: Něco ale musím říct těm otravům z novin, pořád se do mě kvůli vám obouvají ...
DM: Nebojte, půjdeme vedle podepsat nějaký papíry. A pak jim společně řekneme, že jsme si rozuměli. Jo, a ty načerno postavené kostely ve Varech nechte být na pokoji, vždyť o nic nejde. Pořád mi sem kvůli tomu z Varů volají ...
VK: Vyřídím.




K tématu:

Velký syn velkého národa
Zelený Raoul: VELKÝ SYN VELKÉHO NÁRODA
(Reflex č. 42/2009)

NAŠ ČELOVEK IZ PRAGI (Slon.ru)


Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST