Ženy s námi!

Ženy s námi!

Ženy s námi!

Politicky korektní svět jako by se nám, mužům mstil za to, že i my jsme rodiči – a zvlášť nyní po schválení antidiskriminačního zákona. I když – ještě uvidíme!


Není dnes vůbec snadné najít tzv. father-friendly místo, tedy ráj pro otce. Představte si typický father-friendly koutek, kde otec může odložit dítě mezi erární hračky, zapálit si doutník, objednat drink a pozorovat mladé maminky v sousedním mother-friendly koutku. Kde dnes takové místo najdeme? Určitě ne v McDonald´s, v typicky mother-friendly místě, kde jediným drinkem je čokoládový shake!
Bohužel je téměř nenajdeme ani v běžných restauracích, v podstatě totiž neexistují: většina je modelována podle zcela nemužských fast-foodů. Navíc obvykle vypadají tak, že každý muž, který by tam se svým dítětem náhodou zavítal, bude ihned podezírán z toho, že je lacinou ukrajinskou au-pair. Jsou tak okatě femininní, že i lehká davidoffka vedle nich vypadá jako macho.
A nebude líp. Antidiskriminační zákon, včera (17. 6.) přijatý naším Parlamentem na nátlak bezpohlavní EU, totiž kromě jiného zkouší udělat z mužů i žen identické bytosti. Což, jak ví většina z nás, kdo jsme si kdysi ve škole hráli na pana doktora a paní doktorku, samozřejmě nejsme. Ostatně právě proto můžeme mít – čistě biologicky, nikoli legálně – děti.
Ne že bych chtěl popírat existenci diskriminace na základě pohlaví. Určitě existuje, viz třeba seriál Zoufalé manželky. Kde je sakra v názvu aspoň jeden jediný manžel? Nebo pořad Sama doma. Co takhle Sám doma? Určitě by jej uvítaly i ženské eskortní agentury. O téměř automatickém přidělování dětí do péče matky radši ani nemluvím.
Vezměme nyní jinou modelovou situaci. Čistě pro zábavu si s kamarády založíte profesionální hokejový klub, a přijde se o místo ucházet vaše tchýně. Odmítněte ji – a brzy máte na krku žalobu. Podle diskriminačního zákona je to totiž obžalovaný, kdo musí dokazovat svou nevinu; ne naopak, jak jsme v západních demokraciích tisíciletí zvyklí.
Možná se ale současně blýská na lepší časy, vše špatné pro něco dobré. Antidiskriminační zákon jistě bude platit oboustranně, tedy i pro nás muže. Budete se chtít jít nahřát do výlučně ženské sauny? Ženy ať zapomenou: žádná selekce na základě pohlaví! A jestli vám zkusí zevnitř zablokovat dveře, zažalujte je ve Štrasburku. Ať si taky užijí vlastní medicínu.



K tématu:

Hlavně žádné karafiáty!
Ideální Den otců: HLAVNĚ ŽÁDNÉ KARAFIÁTY! (Reflex.cz, 19. 6. 2009)
...otec je probuzen vůní kávy, snídani do postele by vévodily ovocná místa a vejce na špeku. Den by pak proudil ve znamení díkůvzdání...
Anketa: JE OTEC STEJNĚ DŮLEŽITÝ PRO VÝCHOVU DĚTÍ JAKO MATKA? (Reflex.cz, 19. 6. 2009)
Tátové jsou vidět a slyšet čím dál víc, aktivně se zapojují do rodinného života a také se vehementněji domáhají svých práv. Ženy tento trend sice obvykle vítají, na druhou stranu jím jsou někdy zaskočeny a cítí se ohroženy na svém území...

FATHER FRIENDLY
První průvodce po místech, kde si to užívají děti, ale i jejich otcové. Staňte se součástí našeho projektu a pošlete nám svoje tipy!
Father Friendly