Choďme k volbám!

Choďme k volbám!

Choďme k volbám!

Internet dává velkou sílu i doslova sebevražedným iniciativám. Od jedné takové mi přišel email, který varuje a děsí. Vyzývá, aby lidé nechodili k volbám. Představme si, že všichni, kdo tuhle výzvu dostanou, uposlechnou. Tedy všichni asi ne ...

Internet dává velkou sílu i doslova sebevražedným iniciativám. Od jedné takové mi přišel email, který varuje a děsí. Vyzývá, aby lidé nechodili k volbám.

Nechoďme k volbám! Vážení spoluobčané, dospěli jsme k názoru, že jediná možná změna může nastat teprve v okamžiku, kdy hromadně nepůjdeme k volbám. Pokud nepodlehneme planým a nereálným slibům jednotlivých politických subjektů, postaveným na prohnilých a zkorumpovaných základech, nevěřme, že svou volbou můžeme něco změnit. Naopak je potřeba dát stranám důrazně najevo, že odmítáme volit a zříkáme se voleb na znamení nesouhlasu s jejich politikou a politickým stylem.
Podepsán Jan Nový a Nová občanská iniciativa.
Udělejme si jednoduchý myšlenkový pokus – představme si, že všichni, kdo tuhle výzvu dostanou, uposlechnou. Tedy všichni – dá se předpokládat, že alespoň někteří ne, totiž voliči skálopevně přesvědčení a kovaní. Takových mají nejvíc komunisté a socialisté. Takže když všichni ostatní uposlechnou výzvy pana Nového, vyhrají volby komunisté zjevní i zakuklení. Kdo totiž nevolí, volí Paroubka.



K tématu:

Budete volit?
Anketa: BUDETE VOLIT EUROPOSLANCE?
(Reflex online, 4. 6. 2009)
Jaký je váš názor? Změní něco ti, kteří nebudou volit? A můžeme něco změnit, pokud k volbám půjdeme? Jak se rozhodnete vy?
Petr Sokol: KDO BUDE VLÁDNOUT EVROPĚ? KANDIDUJE I VNUK ČESKÉHO KRÁLE...
(Analýza, Reflex online, 5. 6. 2009)
Tři sta sedmdesát pět miliónů voličů přistupuje první červnový týden ve 27 zemích k volebním urnám, aby vybralo 736 evropských poslanců. Jaké nakonec bude složení Evropského parlamentu?