Reflex číslo 23

Ve třiadvacátém letošním čísle Reflexu si můžete mimo jiné přečíst o sexu na filmovém plátně nebo o dnešním Bulharsku, ale čeká vás například také rozhovor s Rogerem Watersem, bývalým basistou skupiny Pink Floyd. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu ...

Ve třiadvacátém letošním čísle Reflexu si můžete mimo jiné přečíst o sexu na filmovém plátně nebo o dnešním Bulharsku, ale čeká vás například také rozhovor s Rogerem Watersem, bývalým basistou skupiny Pink Floyd.



Zde najdete kompletní obsah čísla 23 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.




Foto
Roger Waters, bývalý basista skupiny Pink Floyd, dnes už hezky dlouho rozhádaný se zbytkem kapely, stál co autor za největšími floydími peckami. Rozhovor je plný jeho nekompromisních názorů na život i kumšt: „Mám Paula rád, ale jeho Liverpoolské oratorium je naprosto příšerné!“ říká o posledním výletu Paula Mc Cartneyho do oblasti vážné hudby.





Foto
Zajet si dnes do bulharské metropole znamená navštívit skanzen. Její muzejnost, stejně jako celého Bulharska bohužel není zakleta jen ve věcech, spatřit tolik trabantů a žigulíků je docela roztomilé. Mnohem méně milá je všudypřítomná atmosféra zmaru a pasívního očekávání spasitele, který nepřichází.




Foto
Sexu na filmovém plátně přibývá, techniky, jak zobrazit nejintimnější místa lidského těla, jsou čím dál sofistikovanější. Neméně sofistikovaný je tenhle článek-průvodce, jenž dekádu po dekádě, zlom po zlomu mapuje dějiny filmové nahoty.





Zinedine Zidane - hráč s alžírskými rodiči má splnit roli Mesiáše na cestě Francie za obhajobou titulu fotbalových mistrů světa. Velkým očekáváním nahrává i fakt, že pokud v minulosti zkolaboval – párkrát se to už stalo – vždy pouze na klubové úrovni.




Foto
„Zuřivý reportér“ Stanislav Motl předvedl svou klasiku: prošmejdil archívy, obešel žijící svědky a objevil dosud zasutou pravdu o jedné z největších národních tragédií. K Lidicům vedl od atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha jeden velmi obyčejný poklesek jednoho velmi obyčejného muže.