Komentujeme 20.3.2002

ODS v rámci své volební kampaně oznámila, že je třeba omezit práva ekologických organizací. "Financovat ekologické aktivisty by rozhodně nemělo být úlohou státu," řekl místopředseda ODS Miroslav Beneš.


Podle něj není možné, aby se za peníze daňových poplatníků aktivisté přivazovali ke stromům nebo bránili výstavbě dálnice, která může vylepšit dopravní situaci a tak zachránit desítky životů.


Mohlo by být zajímavé vyhodnotit, kolik lidských životů zachrání postavená dálnice. A kolik jjich zachrání za peníze daňových poplatníků pokácený strom?




Poměrně závažnou politickou dohodu před Poslaneckou sněmovnou uzavřel ministr vnitra Stanislav Gross s předsedou klubu poslanců ODS Vlastimilem Tlustým. Politici si slíbili, že za rok přehodnotí výsledky zahájené druhé etapy reformy veřejné správy a ten, kdo se mýlil v odhadu nákladů reformy a počtu nových úředníků, odstoupí ze všech politických funkcí.



Asi tak, jako ministr Grégr? Někdo o tom pak napíše a tím to pro pány skončí.




Policejní prezident Kolář poprvé připustil, že třicítka policistů na galerii sněmovny porušila předpisy. Potvrdil tak stanovisko ministra vnitra. Ten po týdnu vyhýbavých odpovědí v úterý připustil, že při středeční návštěvě policistů ve sněmovně došlo k několika prohřeškům.



Dlouhé vedení?