Co najdete v Reflexu č. 12?

Dnes vyšlo dvanácté číslo Reflexu. Stručný přehled jeho obsahu najdete zde, celý časopis si budete moci na internetových stránkách prohlédnout od pondělí 25. března.

PŘED 168 HODINAMI
Vážení čtenáři
Vy my
Zvenku



REPORTÁŽ - SLUNCE ZAPADÁ NAD ZIMBABWE



OTAZNÍK- ČEKÁ NÁS ZNOVU EKONOMICKÁ RECESE?



REFLEXE
Šlouf a Stapleton
Zpráva o čem?
Krátká odpověď
Osmý den Milana Knížáka
Nemůžu na krok z hotelu
Hapoel stoupá, Šaron se propadá
Ohlédnutí: Poločas rakoviny
Euro pro numizmatiky
To malé ve velkém (očima Cyrila Höschla)
Značka USA
Patří do Kdo je kdo?
Hokejový zápisník Slavomíra Lenera
Stoptime - Hovno hřeje



MÉDIA
Zoom
Dvojí metr
Pátá kolona
Moje média - Jiří Ryba




ROZHOVOR - SLOVU NADĚJĚ NEROZUMÍM



PAMĚŤ - BENEŠOVY DEKRETY A STÍNY MINULOSTI



REPORTÁŽ - DĚTI EMIGRANTŮ
Děti emigrantů jsou často opačnými migranty, než byli jejich rodiče. Je jim mezi dvaceti a třiceti a ač vychovány v jiné společnosti, nacházejí dost důvodů, proč se vracet. Jak na ně působí zdejší společnost a mentalita? Proč žijí tady a ne v zemích, kam se mnoho mladých touží dostat?



Foto
KARNEVAL - VZHŮRU NOHAMA V NEW ORLEANS
"Co je v Americe obvykle přísně zakázáno, je během oslav neworleanského Mardi Gras s přimhouřením obou očí dovoleno," konstatoval Petr Holec po návratu z karnevalu, který spolu s brazilským Riem a berlínskou Love Parade patří mezi největší světové akce podobného druhu.



JAK SE VIDÍ - KLAUS DAUBLEBSKY
"Velvyslanec je analytik politické, ekonomické a kulturní situace v zemi, kde působí. Svá zjištění pak musí přesně tlumočit ve své vlastní zemi. Je to mnohostranná a velmi zajímavá práce," vypráví Klaus Daublebsky, velvyslanec Rakouska v Praze.



BAR NA PLNÝ PLYN



BAR INTERNET
Notebook Miloše Čermáka - Nesledujte mě on-line!
Co se právě děje
Hana a Hana
Gentleman.cz
Dotshe a dothe
Zátah na hackery se nekonal
Internetový adresář



BAR NA VANDRU
V Tasmánii



BAR MENU
Kniha
Divadlo
Výstava
Hudba



BPM
Světový den dýdžejů
Sloupek - O H.U.D.B.Ě.
Mix



PROBLÉM - PŘÍLIŠ NEBEZPEČNÉ HŘENSKO



UDÁLOST - OSCAROVÉ KYTKY DO NEMOCNIC
Foto
Tak jako každý rok se za pár dnů sejdou v Los Angeles tři a půl tisíce lidí, aby svou přítomností dali najevo, že ve filmovém průmyslu něco znamenají. Slavnostní ceremoniál předávání cen Americké filmové akademie - Oscarů - je obří show a to, co dohromady miliarda a půl televizních diváků na celém světě uvidí, není věru žádná improvizace, neboť oscarová noc je především obrovský byznys, jak rekapituluje ze Spojených států Pavlína Wolfová. Letos je výtvarným producentem měsíce připravované akce vnuk slavné Marlene Dietrichové J. Michael Riva a přesto, že prý "jde o moc práce za relativně málo peněz, je to otázka reklamy a prestiže". To platí i pro největší hvězdy, jež ten večer musejí sehrát roli "filmové hvězdy" - vzájemně si tleskat, usmívat se na sebe, gratulovat si a hlavně vypadat šťastně, úspěšně a při tom všem naprosto přirozeně.



BUMERANG - SPONZORUJME ZLATOU MLÁDEŽ



DO ČERNÉHO - KRYSAŘŮV NÁVRAT



LABYRINT KULTURY
Řekl bych - Andělský večer a noc
Tak pozor - Důvody srdce
Aktualita
Vzkaz
Guláš
Hudební prokletí filmařky
Never more



CAUSA - KATARINA WITTOVÁ
Foto
Ledová kráska. Rudá princezna. Nejkrásnější Marxova vnučka. Stroj na medaile. Jak zjistil Honza Dědek, Katarině Wittové se říkalo různě. Americký časopis People ji jako jedinou Němku zařadil mezi padesát nejkrásnějších lidí světa, britský Daily Mirror o ní napsal, že je přitažlivější než Madonna a přiřkl jí nejsvůdnější úsměv Východu. Odvážné snímky v časopise Playboy, nezdařený návrat na ledovou plochu ani neobjasněná spolupráce s tajnou policií nemohly nic změnit na skutečnosti, že Kati za svou kariéru získala rekordní počet titulů a stala se nejúspěšnější krasobruslařkou všech dob.



PŘÍPAD - HUČÍN - ZLOČINEC, NEBO OBĚŤ?



JINÉ ČTENÍ - SVĚCENÍ JARA



Á PROPOS - HRISTOS ANVIAT!