V rozhlase končí socialismus...

V rozhlase končí socialismus...

V rozhlase končí socialismus...

...prohlásil bezprostředně po středeční volbě generálního ředitele Českého rozhlasu jeho novopečený šéf Richard Medek. Ale pro jistotu si všechno nechám odsouhlasit rozhlasovou radou, dodal.

... prohlásil po středeční volbě generálního ředitele Českého rozhlasu jeho novopečený šéf Richard Medek. Ale pro jistotu si všechno nechám odsouhlasit rozhlasovou radou, dodal.

Volba ředitele veřejnoprávního rozhlasu dopadla podle očekávání. Zvítězil Richard Medek, kterého radní pověřili vedením rozhlasu už letos v červenci, když odvolali jeho předchůdce Václava Kasíka. Chvílemi to sice vypadalo, že radní dosazení sociální demokracií budou tvrdošíjně prosazovat svého kandidáta Petra Duhana, protože v prvním kole volby dostal čtyři hlasy shodně s Medkem, kterého prosazovala ODS; nakonec se ale většina radních shodla na Medkovi.


Ono je to vlastně jedno. Duhan už před volbou radním na veřejném slyšení řekl, že když vyhraje, udělá z Medka svého zástupce a ředitele programu. Medek pro změnu řekl, že pokud vyhraje on, statutárním zástupcem a šéfem programu bude Duhan. Třetí kandidát vzadu, Jiří Mejstřík, mohl říkat, co chtěl, nedostal ani jeden hlas. Naštěstí, protože kdo by hlasoval pro člověka, na kterého se provalilo, že podniká s místopředsedou rozhlasové rady Ladislavem Jíšou (viz článek BUDE MÍT ČESKÝ ROZHLAS NEMRAVNÉHO ŘEDITELE?).

„Českému rozhlasu končí zlatá éra socialismu a začíná období šetření,“ zatvářil se po volbě Medek vážně do televizních kamer. Šetřit se prý bude všude, kromě jedné jediné věci: rozhlas musí vytvořit novou zpravodajsko-publicistickou stanici mluveného slova, která bude vysílat 24 hodin denně, a musí se pro ni sehnat volné frekvence. Co na tom, že rozhlas už má takové stanice tři: Radiožurnál, ČRo 6 a Radio Česko.

Vzniknout by měla také nová funkce politického poradce pro vnitropolitické redaktory Českého rozhlasu. Prý aby měl kdo dohlížet na objektivitu a nestrannost politického zpravodajství. Zajímavé! Bude to Dimun, nebo Dalík?

„Důležité jsou pro mě dobré profesní vztahy s radou, proto neučiním žádný důležitý krok, aniž bych ho s vámi neprojednal, i když to půjde nad rámec zákona,“ sliboval Medek radním a ti se tetelili blahem. To je jiná než Kasík! Doposavad byl největším Richardem v rozhlase gorilí samec z reality show Odhalení, od středy 30. září to je Richard Medek.


AUTOR JE ŠÉFREDAKTOREM DIGIZONE.CZ A VITALIA.CZ


Související články:

Jan Potůček: BUDE MÍT ČESKÝ ROZHLAS NEMRAVNÉHO ŘEDITELE? (Reflex.cz, 30. 9. 2009)
Něco neodporuje zákonu, ale není to mravné. Pokud se Jiří Mejstřík stane novým generálním ředitelem Českého rozhlasu, bude to podle zákona v pořádku. Rozhlas ale bude mít nemravného ředitele, kterému nikdo neodpáře, že se do funkce dostal skrze svého obchodního partnera Ladislava Jíšu.



Jan Potůček: ZA TU KOMEDII BY MĚLA LETĚT I RADA ČESKÉHO ROZHLASU (Reflex.cz, 22. 7. 2009)
Kdyby na dnešním mimořádném zasedání Českého rozhlasu sedělo více poslanců, než jen rebelující komunista Koníček, asi by radní nedožili rána. Slušný parlament by ty ignoranty okamžitě odvolal.


Jan Potůček: ODVOLAJÍ ŘEDITELE ČESKÉHO ROZHLASU? A PROČ? (Reflex.cz, 22. 7. 2009)
V Českém rozhlase se podle všeho schyluje k odvolání generálního ředitele Václava Kasíka. Alespoň to tvrdí sám ředitel, který pro jistotu rozdává na všechny strany rozhovory, aniž by bylo jasné kdo, proč a jak ho chce odvolat.