Svatba X: JXD & Alex počtvrté – cesta do pravěku

Svatba X: JXD & Alex počtvrté – cesta do pravěku

Svatba X: JXD & Alex počtvrté – cesta do pravěku

Mnozí muži mají mnohé koníčky. V další videokapitole si ukážeme, že tím nejušlechtilejším a nejvíce manželství podporujícím hobby je sběr fosilií a trilobitů zvlášť.

ZÁZRAK LÁSKY ALEX & JXD – REALITY SHOW REFLEXU





TRILOBIT JAKO ZÁKLAD VZTAHU



Mnozí muži mají mnohé koníčky. V dnešním díle si ukážeme, že tím nejušlechtilejším a nejvíce manželství podporujícím hobby je sběr fosilií a trilobitů zvlášť.


Zatímco u běžného koníčku je zvykem, že do něj muž investuje peníze, je tomu u trilobitaření právě naopak. Přestože ohánět se krumpáčem evidentně není náplní života ženy, může se na sběru trilobitů podílet významným způsobem i nesbírající manželka. Tím, že leží u jámy na dece a svého manžela podporuje ve sběru. A když den skončí, zabalí si sběratel své kameny do novin a jde se domů.


U obvyklých zálib – třeba u koukání na fotbal – je po víkendu stráveném tímto hobby výsledná bilance tristní. Zabitý čas a z peněženky utracené peníze. U sběru trilobitů je tomu právě naopak – čas kopání byl stráven přirozeným a zdravým fyzickým pohybem na zdravém vzduchu a večer si sběratel odnáší domů kořist.


A pak přichází pěkný večer pro oba – pro sběratele i manželku. Sběratel myje nasbírané kameny, užívá si, jak obohatil vědu, a na síti vyhledává, za kolik toho ten den nakopal (například na holandském serveru http://www.henskensfossils.nl/trilobites-a.htm ceny potěší). A manželka v tichu a pohodě letního večera počítá, za kolik ty kameny prodá, až chlap zdechne.


Proto soudím, že sběratelství trilobitů je vůbec nejušlechtilejším koníčkem na planetě. I pro páry.


JXD




Sledujte dál rubrikuSVATBA X




Příště: JAK VYPADÁ ALEX V ČÁROVÉM KÓDU? Další VIDEO ze série SVATBA X zde bude mít premiéru ve středu 9. 9. 2009.