STOP POPULISMU

STOP POPULISMU

STOP POPULISMU

STANOVISKO REDAKCE TÝDENÍKU REFLEX Na obálce a ve dvou článcích uvnitř čísla 6 Reflex upozorňuje ...

STANOVISKO REDAKCE TÝDENÍKU REFLEX
Na své obálce a ve dvou článcích uvnitř čísla 6 Reflex upozorňuje na krajně nebezpečné rysy v politice středočeského hejtmana a poslance Davida Ratha.

Foto

Tento politik prý hodlá na našem týdeníku vymáhat omluvu. Rádi bychom ubezpečili čtenáře, že si za touto akcí stojíme a nevidíme důvod k žádné omluvě. Zároveň velmi děkujeme za mimořádnou podporu čtenářů i široké veřejnosti.
Jsme přesvědčeni, že žijeme ve svobodné zemi, v níž je politická moc pod veřejnou kontrolou. Vzhledem k historickým zkušenostem našeho národa je zcela na místě, abychom si pečlivě všímali totalitních tendencí v chování politiků. Doktor Rath si hyperbolické vyjádření a odsouzení své politiky na titulní straně Reflexu zaslouží za svůj bezprecedentní výrok pro Lidové noviny, kde ekonomickou politiku Adolfa Hitlera prezentuje jako inspirativní oproti údajným „fantasmagoriím liberálních ekonomů“. Toto je skutečný skandál první třídy, a nikoli naše reakce. Rathovy další činy ve funkci jedině potvrzují, že nedemokratické chování a populismus politiků ohrožují demokracii v naší zemi a je úkolem médií na to adekvátně reagovat.
Na závěr bychom rádi uvedli, že média jsou zde od toho, aby zajímavým způsobem upozornila na důležité věci a odvážnou prezentací názorů a faktů oslovovala širokou veřejnost. Považujeme za nesmyslné, když někdo vyčítá Reflexu, že mu jde o prodaný náklad. Ano. Jde nám o prodaný náklad a daří se nám. Ale to hlavní hledisko je věnovat se tématům, která zcela oprávněně hýbou společností. A to budeme dělat i nadále.

PAVEL ŠAFR, šéfredaktor Reflexu


VÝŇATEK ZE ČLÁNKU ARBEIT MACHT RATH NAJDETE ZDE, celý text si můžete přečíst v REFLEXU č. 6, vychází 5. 2. 2009 (na Internetu dostupný od 12. 2. 2009)

Co si myslíte o Davidu Rathovi vy?