EXDITORIAL - pozvánka na exonline.cz

EXDITORIAL - pozvánka na exonline.cz

EXDITORIAL - pozvánka na exonline.cz

Kina budou brzy anachronismus, divadlo je mrtvé už dávno, televize, jak ji dnes známe, zlehka dodýchává, knížky se stěhují na cédéčka a ta se přesouvají do MP3 přehrávačů. A listování v časopisech bude zanedlouho zajímat jen pár konzervativních šílenců. Budoucnost je vyhrazena internetu.


Alespoň dokud vědci z Bostonské univerzity (nebo třeba z pražské Akademie věd) nevymyslí nějaké pohodlnější médium. Utopie? Někteří fantastové to takhle vidí. Zjevně nemá smysl s nimi polemizovat. Skutečnost, že na cestě do BUDOUCNOSTI si EX na konci minulého roku odškrtl fázi „printové médium“ a nyní skáče střemhlav do celosvětové sítě, rozhodně neznamená potvrzení jejich tezí. Koneckonců jedním z hlavních obsahových pilířů EXONLINE.CZ jsou programy kin, divadel, klubů, galerií a dalších nevirtuálních kulturních institucí. Náš servis by měl zahrnovat všechny oblasti kultury a pokud možno nabízet přehled akcí z celé republiky.
Druhým obsahovým prvkem stránek jsou naše ryze subjektivní tipy, kam vyrazit a proč – tedy vlastně něco podobného, na co jste byli zvyklí z tištěného Exu. Vzhledem k tomu, že náš vkus samozřejmě nemusí kolidovat s tím Vaším (a někoho může i popouzet, že upozorňujeme na TO, a ne na ONO), úkolem do nejbližších měsíců by mělo být výrazné zapojení Vás, uživatelů, do skladby stránek a postupné vytvoření komunitního webu. Doufáme, že se nám to podaří co nejdříve.