David Koller, Michal Malátný a další známé tváře míří do Liberce!

Osobnosti a známé tváře, které se objevily na stránkách týdeníku Reflex, se představí v úterý 8. března 2005 v Liberci na výstavě „Tváře Reflexu“.



Foto
Devátá výstava z cyklu „Causa Reflex, 15 let časopisu“ představí osobnosti, které za dobu existence týdeníku obohatily poskytnutím rozhovoru jeho obsah – známé herce, zpěváky, sportovce, politiky a další zajímavé lidi. Někteří z nich se na stránkách Reflexu objevili vícekrát, někteří poskytli exkluzivní rozhovory.

„Patnáct ročníků Reflexu to je obrovská galerie známých i méně známých tváří a jejich osudů. Mnohé z těchto osobností, které se v uplynulých 15 letech objevily na stránkách Reflexu již nejsou mezi námi, jiným snad náš časopis pomohl stát se známým. Ve všech případech se snažíme v rozhovorech s nimi představit je originálním způsobem, dát jim prostor vyjádřit sebe sama. Osobitým pojetím každé osobnosti, která právě stála v ohnisku pozornosti, je její portrét známý z titulních stran Reflexu. Mnohé z nich se staly v čtenářské obci téměř kultovními. Fotografův objektiv v nich rozkrývá osobní tajemství každé tváře,“ říká šéfredaktor Reflexu Petr Bílek.

Výstava „Tváře Reflexu“ se zaměřila na postavy, jejichž osudy mají výjimečný a často nejednoznačný či rozporuplný příběh. „Za 15 let jich bylo opravdu mnoho, liberecká expozice představí alespoň stručný průřez tím nejlepším a nejzajímavějším, co jsme o známých tvářích a osobnostech napsali,“ doplňuje Petr Bílek.

Doprovodný program vernisáže doplní známý portrétista Reflexu Petr Jedinák a renomovaný chorvatský odborník na portréty Angelo Božac, kteří se podělí o vlastní zkušenosti z práce se známými osobnostmi a prozradí, co všechno se skrývá za jedním kvalitním portrétem. Angelo Božac navíc bude komentovat ty nejznámější titulky a portréty, které se objevily v Reflexu v uplynulých 15 letech.

Netradičně budou představeny i známé osobnosti české hudební scény. Frontman skupiny Lucie David Koller, zpěvák Michal Malátný z Chinaski a muzikant a nejnověji i spisovatel Mardoša z TataBojs v křížovém výslechu Vladimíra Kroce snad na sebe řeknou i něco víc, než je o nich všeobecně známo. Nebude chybět ani výběr videoklipů jejich domovských kapel.

Zvláštním bonusem vernisáže bude akustické vystoupení kultovní liberecké kapely Solomon Bob, která speciálně kvůli 15. výročí Reflexu opráší nástroje a připomene své největší hity.
V průběhu vernisáže bude promítán filmový sestřih názorů mnoha známých osobností na týdeník Reflex. Mezi nimi například nebudou chybět výpovědi Jiřího Bartošku, Ivany Chýlkové, Bolka Polívky, či Milana Knížáka a Pavla Anděla.

Záštitu nad výstavou převzal hejtman libereckého kraje Petr Skokan. Slavnostní vernisáž se uskuteční v úterý 8. března od 17 hod. Veřejnost je na ni srdečně zvána. Výstava „Tváře Reflexu“ potrvá od 8. března do 31. března 2005 a zaplní libereckou Krajskou vědeckou knihovnu, Rumjancevova 1362/1 . Po celou dobu trvání výstavy je vstup zdarma.