Ex č. 5

První únorový EX má v Praze za událost týdne sobotní vystoupení švýcarské DJky Miss Kittin v Roxy. Jana Kománková o ní uvnitř přílohy pohovoří s espritem a erudicí: „Electroclash většinou spočívá v tom, že se trochu updatuje syntezátorový pop 80. let a přidá se jedna vzteklá nebo tři trochu otrávené zpěvačky, a to všechno Miss Kittin dokonale splňuje. Nepomíjíme samozřejmě případ, kdy v electroclashových projektech zpívají muži, ale obecně bývají holky prostě úspěšnější, protože jsou holky a protože vypadají dobře svlečené.“

Foto
Foto
Foto


Páté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: české, moravské a pražské

První únorový EX má v Praze za událost týdne sobotní vystoupení švýcarské DJky Miss Kittin v Roxy.
Jana Kománková o ní uvnitř přílohy pohovoří s espritem a erudicí: „Electroclash většinou spočívá v tom, že se trochu updatuje syntezátorový pop 80. let a přidá se jedna vzteklá nebo tři trochu otrávené zpěvačky, a to všechno Miss Kittin dokonale splňuje. Nepomíjíme samozřejmě případ, kdy v electroclashových projektech zpívají muži, ale obecně bývají holky prostě úspěšnější, protože jsou holky a protože vypadají dobře svlečené.“

Reflektor Tomáše Baldýnského se zaměří na francouzský film Když Otar odešel, loutkový akčňák Team America – Světovej policajt od tvůrců South Parku a snímek Lovci pokladů.

V divadle Alfréd ve dvoře máte jednu z posledních příležitostí, kdy můžete vidět sólové taneční představení Všechna jediná Adély Stodolové, které velmi zaujalo Vladimíra Hulce z Divadelních novin.

Daniela Glozová bystře zareagovala na otevření nového sport baru ve Vinohradské ulici.

Menu Petra Volfa přináší podrobnější pohled na výstavy fotografa, horolezce a cestovatele Ladislava Kamaráda, klasika české moderny Václava Špály a výstavy s neobvyklým konceptem: Umění v kufru.
Fotografickým výstavám, včetně těch, o kterých se moc nebo vůbec nepíše, se věnovala Petra Švecová.

Honza Dědek pokračuje v dobrodružné cestě pánskými kosmetickými salóny.
Hana a Hana zjišťují výhody projektu Internet do škol, díky kterému jejich spolužáci objevili nové erotické blogy.
Veverka Huli si navlékla čepici a šla odhazovat sníh. Je totiž na rekreaci.

Na Moravě vystoupí skvělá britská acid jazzová zpěvačka Malia.

Tomáš Sýkora a Zuzana Povýšilová se vypravili do třebíčské hospody Na Barče, která oplývá výtečným pivem, dobrým jídlem a řadou možností kulturního vyžití.

V české mutaci považujeme za zásadní kulturní počin vydání nového alba skupiny Sunshine: Moonshower and Razorblades. A skutečnost, že kapela vyráží na české turné. Tady je jeho harmonogram:
04. února PARDUBICE - ŽLUTÝ PES
08. února PLZEŇ - POD LAMPOU
09. února PRAHA - ROXY - křest desky
10. února OSTRAVA - BOOMERANG
11. února UHERSKÉ HRADIŠTĚ - MÍR
17. února BRNO - FLÉDA
18. února LIBEREC - CASTA CLUB
19. února ČESKÉ BUDĚJOVICE - K2

A na závěr: Ivan Vodochodský hodnotil zkušeným gourmetským okem restaurant U Nouzů, který je tak trochu stranou, na kraji obce Hradiště na Písku, u Hradce Králové. Restaurantu, kvůli kterému se vyplatí trochu si zajet.