Reflex č. 4

Množství novinářů, fotografů, televizních štábů a všudypřítomných policistů na protiamerické demonstraci v Íránu převýšilo počet manifestantů. Erotická bohyně evropského filmu šedesátých let Claudia Cardinalová... Nekonečná řada lží, mimo kontext vytržených citací a tvrzení daleko překračujících hranici základní lidské slušnosti se vytváří kolem holocaustu. Jeden z kandidátů na šéfa fotbalového svazu, Vlastimil Sehnal, se snaží vymést korupci z fotbalu...



Zde najdete kompletní obsah čísla 4 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Začíná to všechno znovu? Stejný sled událostí, které vedly k útoku na Irák? George Bush nevyloučil vojenský zákrok proti Íránu, protože režim ájatolláhů vyvíjí jaderné zbraně. Íránské úřady reagovaly bojovně: "Nemusíme se bát žádné země. Nikdo nemá dostatek informací o naší armádě." Jak vypadá situace v samotném Íránu? Více v reportáži Cyrila Bumbálka.


Byt na pařížském nábřeží Seiny je zalitý sluncem. Hluk velkoměsta sem stoupá jen jako vzdálená kulisa. Dáma, která mi přijde otevřít, má na sobě kalhoty a fialový svetr s velkým výstřihem, na prstech stříbrné prsteny a v uších velké náušnice. Obličeji dominují obrovské oči a smyslná rudá ústa. Jedna z největších hereček světového filmu, CLAUDIA CARDINALOVÁ (65). Je z rodu žen, o nichž Federico Fellini prohlásil: „Ženy jsou krásné tehdy, když se za jejich úsměvem skrývá něco tajemného.“ Rozhovor vedl Jiří Žák.


Stojíme na rampě vyhlazovacího tábora Osvětim II. - Birkenau (Březinka). Sami, jenom já a moje průvodkyně Marta, a nebráníme se ani neubráníme představám. Více v reportáži Dana Hrubého.


Jeden z kandidátů na šéfa fotbalového svazu, VLASTIMIL SEHNAL (45), je starý bojovník. Před Listopadem bojoval s komunisty, dnes se snaží vymést korupci z fotbalu. Podaří se to? Korupce očima Bohumila Pečinky.