Ex č. 4

Pražskou událostí týdne jsou jistě 12. Dny evropského filmu. Hlavně výtečný film Revizoři maďarského režiséra Antala Nimróda, který festival otevírá... V české mutaci je událostí týdne premiéra francouzského snímku Když Otar odešel, jež proběhne druhého února v hradeckém kině Central... Na Moravě jsme „vypíchli“ několik benefičních koncertů na pomoc oblastem postiženým přírodní katastrofou...

Foto
Foto
Foto

Čtvrté číslo samostatné přílohy Ex a to hned ve třech mutacích: české, moravské a pražské.





Pražskou událostí týdne jsou jistě 12. Dny evropského filmu. Hlavně výtečný film Revizoři maďarského režiséra Antala Nimróda, který festival otevírá.

Tomáš Baldýnský se v Reflektoru pozastaví nad filmem Sametoví vrazi a několika dalšími, včetně Zahulíme, uvidíme.

Jana Kománková překvapivě pochválí bar-klub Château l’enfer Rouge a DJ Dys Martin přizná v mikrorozhovoru vliv Hermíny Týrlové.

Richard Erml se zabývá novou inscenací Pokorný Felix ve Vinohradském divadle.

Daniela Glozová popíše kavárnu (a zároveň knihkupectví) Shakespeare a synové ve Vršovicích.

Menu Petra Volfa obsahuje Jana Híska, Zorana Kovečeviće a výstavu Objectually speaking v galerii Futura.

Metrosexuál Honzy Dědka načal zbrusu nové téma na pokračování: Pánské kosmetické salóny.

Hana a Hana si vyrazily do nákupního střediska a veverka Huli šla sjíždět sníh. Na saních. Hany i Huli mají tentokrát jedno společné: doporučují internetové odkazy.

V české mutaci je událostí týdne premiéra francouzského snímku Když Otar odešel, jež proběhne druhého února v hradeckém kině Central. Osobně se jí zúčastní i představitelka hlavní role, herečka Dinara Droukarová, která byla za svůj výkon mimo jiné nominována na Césara.

Petr Stupka hodnotí restauraci hotelu Trilobit ve Veselí nad Lužnicí.

Na Moravě jsme „vypíchli“ několik benefičních koncertů na pomoc oblastem postiženým přírodní katastrofou: koncert pro Vysoké Tatry na Flédě a benefice pro Asii v hale na Vodově a v ostravském Boomerangu. Na posledně jmenované akci vystoupí i skupina Banana, kterou doporučujeme dvojnásob.

O benefičních akcích se obšírněji zmíní Zuzana Povýšilová, zatímco Vladimír Čepek doporučí inscenaci Těšínské nebe v Těšínském divadle.

A Tomáš Sýkora se svojí typickou elegancí načrtne obraz brněnské kavárny Spolek.