První číslo Ex – kulturní přílohy časopisu Reflex

Ex bude od nynějška vycházet týden co týden jako samostatná příloha Reflexu, a to hned ve třech mutacích: české, moravské a pražské. Každá přináší aktuální programy kin, divadel, klubů a koncertních sálů v daném regionu a k tomu výběr z nabídky výstav. Dále je tu knižní servis, který připravuje redakce EX ve spolupráci s Jiřím Rulfem, a upoutávky na vybraná CD a DVD.

Foto
Foto

Foto
Ex bude od nynějška vycházet týden co týden jako samostatná příloha Reflexu, a to hned ve třech mutacích:
české, moravské a pražské (ke stažení ve fomátu PDF). Každá přináší aktuální programy kin, divadel, klubů a koncertních sálů v daném regionu a k tomu výběr z nabídky výstav. Dále je tu knižní servis, který připravuje redakce EX ve spolupráci s Jiřím Rulfem, a upoutávky na vybraná CD a DVD.

Na poslední filmové premiéry si posvítí Reflektor Tomáše Baldýnského:
„Těm z vás, kteří věří na novoroční předsevzetí, přináší první lednový týden nejkrásnější dárek. Šance žít zdravě, a přesto jít na KAFE A CIGÁRA se neobjevuje každý den (a filmů jako Kafe a cigára koneckonců taky moc není). Není to sice jediný novoroční film, můžete si zkazit náladu třeba s druhým dílem hororu RESIDENT EVILAPOKALYPSA, v němž si Milla Jovovichová hraje na Laru Croftovou ve městě plném lidí nakažených zhoubným T-virem (údajně nemá nic společného s T-Rentou či T-Music)...“

Jana Kománková na koncert americké skupiny divých děv Wage OF Sin v Klubu 007: „Jsou hodně mladé a hodně opravdové: jejich rozervané písně o zlomených srdcích a nejistotě působí jako něco, co vzniklo z potřeby tvořit, ne z potřeby stát se celebritou.“
Mardošu zase zaujala Kulturní ozdravovna Jana Buriana. Mikroskopický rozhovor prověří paměťové buňky DJ Howsky.

Z pražských divadel EX tento týden doporučí paradoxně ostravské Bílé divadlo s nahými herci, kteří oživují obrazy lyžařů Martina Velíška.

Menu Petra Volfa (tentokrát s architektem-solitérem Emilem Králíčkem, fotografem Antanasem Sutkusem a českou malbou 19. století) předjímá 14 doporučených výstav v hlavním městě.

Česká mimopražská mutace se zaměřuje na kulturní dění ve velkých univerzitních městech: Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci, Plzni a Ústí nad Labem k nimž se druží bonusové kulturní tipy z dalších měst. Je v něm velebena mladá krev českého komiksu v nové knize Inseminátor, jejíž vydání jsme zvolili za kulturní událost týdne.

V moravské mutaci, jež se soustředí na brněnské, ostravské a olomoucké kulturní dění, zase vyzdvihujeme unikátní výstavu Vladimíra Boudníka v Domě umění města Brna. A nejen pro brňáky zde čeká pravidelný „Kočár do Vídně“ – malý kulturní tip z rakouské metropole, který se tentokrát týká výstavy Marca Chagalla.