Karel Gott je v pořádku

Ujistily mě o tom nedělní Události na České televizi. I když v původní reportáži o ohrožených Češích v Indickém oceánu to vypadalo dost hrozivě: Karel je prý na Maledivách, které jsou za normálních okolností celé jen deset centimetrů nad vodou, a navíc jeho bungalov je přímo na východním pobřeží, kam v neděli ve tři hodiny ráno středoevropského času dorazila vlna tsunami vyvolaná největším zemětřesením u Sumatry od poloviny šedesátých let.



Jakýsi odborník s vytřeštěnýma očima ve veřejnoprávní reportáži Vladimíra Kořena dramaticky odtušil, že třicetinásobný Český slavík Karel bude mít bungalov zaplavený vodou přinejmenším do výšky jednoho a půl metru! A že o Karlovi nemají žádné informace. Ještě že po průstřihu na studio moderátorka Iveta Toušlová přinesla aktuální dobrou zprávu, že se Karlovi, ani druhému Karlovi (Svobodovi) a dalším celebritám, bez kterých by české televize zašly na úbytu, vlastně nic nestalo.

Televize Nova o několik minut později upřesnila, že Maledivy rozhodně neční nad hladinu Indického oceánu jen do výšky deseti centimetrů a že božský Karel tráví svátky na západním, nikoli tedy východním pobřeží, na které dorazila záplavová vlna. Přesto jsem si už nyní jist, že jakmile se oba Karlové a jejich další showbyznysoví kamarádi z Malediv vrátí, můžeme se těšit na celou řadu velmi dramatických interview. A to budou Velké divy.