Týdeník Reflex v Plzni!

Ve čtvrtek 30. září 2004 otevře v Plzni týdeník Reflex čtvrtou výstavu, tentokrát na téma „Reflex a drogy“, kterou pokračuje projekt k patnáctému výročí založení časopisu.



Foto
Čtvrtá z cyklu výstav „Causa Reflex, 15 let časopisu“ bude věnována drogové problematice
a různým typům závislostí. Výstava odpoví například na otázky, jak vypadá léčba lidí závislých na alkoholu, jak těžké je získat opium či zda je kouření pouhou neřestí. Návštěvníci se nevyhnou ani otázce legalizace drog. Přesvědčí se, že Reflex nezavírá oči
a chce diskutovat. Výstavu „Reflex a drogy“ je možné vidět od 30. září do 18. října 2004 v Galerii Nad schody, v novém areálu Západočeské univerzity, Univerzitní 8, Plzeň – Bory.

„Týdeník Reflex se dlouhodobě a nejsoustavněji ze všech médií věnuje problematice drog. Názory Jiřího X. Doležala a Reflexu reprezentují poznatky současné vědy a jsou v souladu s výsledky šetření prováděných Národním monitorovacím centrem pro drogy a drogové závislosti. Známe jedinou účinnou protidrogovou prevenci a tou je pravda o drogách. To je i motto plzeňské výstavy, kterého se budeme držet,“ říká šéfredaktor týdeníku Reflex Petr Bílek.

Foto
Plzeňskou expozici doplní projekce dokumentů a filmů s drogovou problematikou. V den zahájení výstavy je pro návštěvníky připraven cyklus Když musíš tak musíš, film režiséra Vláčila Hadí jed nebo dokument reportéra Jiřího X. Doležala z cesty po Indii. Program doplní také Drogová poradna, kterou s návštěvníky výstavy povedou reportéři Jiří X. Doležal a Petr Holec.
Druhé diskusní odpoledne je připraveno na úterý 5. října 2004. Polemizovat spolu budou hosté, kteří se drogovou problematikou zabývají celý život – šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorous a reportér týdeníku Reflex Jiří X. Doležal. Diskuse začne v 18.00 hod. v Galerii Nad schody, v novém areálu Západočeské univerzity, Univerzitní 8, Plzeň-Bory.

Záštitu nad výstavou převzal rektor Západočeské univerzity Doc. Ing. Josef Průša, CSc. Slavnostní vernisáž se bude konat ve čtvrtek 30. září od 17 hodin a veřejnost je na ni srdečně zvána. Vstup na expozici je po celou dobu jejího trvání zdarma.

Harmonogram výstav:
Reflex a film – Karlovy Vary (červenec 2004)
Reflex a hudba – České Budějovice (srpen 2004)
Na vlastní kůži - Jihlava (září 2004)
Reflex a drogy – Plzeň (říjen 2004)
Reflex a komiks – Brno (listopad 2004)


Zde si můžete poslechnout ve formátu MP3 diskusi Jiřího Komorouse a Jiřího X. Doležala.

Beseda 01
Beseda 02
Beseda 03
Beseda 04
Beseda 05
Beseda 06
Beseda 07
Beseda 08
Beseda 09
Beseda 10
Beseda 11
Beseda 12
Beseda 13
Beseda 14
Beseda 15
Beseda 16
Beseda 17
Beseda 18
Beseda 19