Reflex č. 38

David Copperfiled, kouzelník a profesor magie, odpovídal v prvním exkluzivním rozhovoru pro Českou republiku. John Giorno je jeden z ponýrů básnické performance, zakladatel fenoménu poezie po telefonu a dlouholetý přítel a milenec Andyho Warhola. Co se přesně odehrálo během tragických sekund krátce po poledni 16. srpna. Zahraničních seriálů nabízejí naše tři velké televize bezpočet, ale pro diváky to není ono. K nejúspěšnějším pořadům patří ty české. Učini z neprosperující usedlosti kdesi v polích prestižní cíl zhýčkaných návštěvníků a důl na peníze - to je opravdové umění. Příloha Extra - Jiné bydlení a řada dalších článků...



Zde najdete kompletní obsah čísla 38 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.

Foto






Foto
DAVID COPPERFIELD (48), kouzelník a profesor magie, odpovídal v tomto prvním exkluzívním rozhovoru pro Českou republiku nejdřív klidně a profesionálně, ale pak se najednou obrovsky, fantasticky, nakažlivě nadchl. To ve chvíli, kdy začal mluvit o nových, ještě nevyzkoušených kouzlech. Na konci listopadu je předvede v Praze.





Foto
Seděli jsme dlouhé hodiny v jeho kuchyni v bohémské newyorské čtvrti Bowery. V té kuchyni, ve které si básník OHN GIORNO (67) posílával lajnu kokainu s Williamem Burroughsem. Giorno je jeden z pionýrů básnické performance, zakladatel fenoménu poezie po telefonu Dial-A-Poem (Vytoč si báseň), dlouholetý přítel amilenec Andyho Warhola. Mluvil měkce asvoje historky zakončoval dětsky znějícím smíchem. Od 6. října bude jednou z hlavních hvězd festivalu Poezie bez hranic, který se letos už počtvrté koná v Olomouci. Více v rozhovoru s Veronikou Bednářovou.


Foto
Smrtelná havárie trenéra národního hokejového týmu Ivana Hlinky plnila stránky novin. Veřejnost hltala každý detail a novináři nahrazovali nedostatek oficiálních informací novými a novými spekulacemi. Snad tragédie nepřeroste v záhadu připomínající příběhy jiných slavných obětí silnic - Alexandra Dubčeka nebo princezny Diany. Jako by nebylo hvězdám dovoleno zemřít tak "fádní" smrtí, jakou je autonehoda. Causa nehoda Ivana Hlinky perem Martina Krska.


Foto
Byly výhradní doménou České televize. Svůj úspěch na nich pak postavila televize Prima, když oprášila Ženu za pultem a majora Zemana. Řeč je o původních českých seriálech - těch zahraničních nabízejí naše tři velké televize nespočet. Jenže pro diváky to není ono. Fenoménem původních českých seriálů se zabýval Jan Potůček.


Foto
Novinář se občas dostává do nečekaných situací, se kterými se musí poprat: živelní katastrofy, státní převrat ... Já se takto ocitl v luxusním wellnessu pro bohaté německo-rakouské ženy. Třídenní novinářský pobyt jsem nakonec přežil - a zrelaxován do bezvědomí a téměř k nepoznání se šťastně vrátil do civilizace. Nápad Radka Bajgara.