Reflex č. 29

O chování našich hráčů vůči médiím na Euru se taktně mlčí. Bývalá moderátorka Jana Bobošíková a dnes poslankyně v Bruselu odmítá, že by byla politickou rentiérkou. Je možno zabránit množícím se útokům na příslušníky záchranky? Dostat prostituci do zákonného koryta je téměř nemožné. Co důležitého chtějí režiséři, když tomu obětovali několik let svého života? Portrét nejpopulárnějšího českého politika Stanislava Grosse.



Zde najdete kompletní obsah čísla 29 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.





Foto






Foto
Na fotbalovém Euru v Portugalsku zanechalo naše mužstvo skvělý dojem svými výkony na hřišti. Totéž však nelze říci o chování vedení výpravy, ale i některých hráčů vůči médiím. Veřejnost to skoro nezaznamenala, protože sportovní novináři o tom mlčí. Klíčovou roli tady sehrál nečekaně trenér Karel Brückner, jenž připomínal neblaze proslulého trenéra sovětských hokejistů - diktátora Tichonova. Více v reportáži Pavla Kováře.




Foto
Před půl rokem jsem o novinářce Janě Bobošíkové (39) napsal, že je skvělá moderátorka, která ale v poslední době používá zabijácký populismus. Před naším rozhovorem jsem se pokusil přeměnit v duch J. B. a položit jí podobné otázky, které sama pokládala zoufalým politikům. Rozhovor vedl Bohumil Pečinka.

Foto
"Agresívní opilec v noci napadl pěstí lékařku pražské záchranky. U Mníšku pod Brdy byl v úterý napaden záchranář, kterého zkopal otec dvouleté dívky. V Praze napadli posádku záchranné služby opilí muži po autonehodě, zkopali lékaře a rozbili mu hlavu." Titulky českých médií nás utvrzují v tom, že útoků na posádky záchranných služeb přibývá. Ale je to skutečně pravda? A jak vypadá profil "standardního agresora"? Existuje vůbec? Problémem se zabýval Jeroným Janíček.

Foto
Časně ráno v neděli 20. června vyskákalo v Janově nad Nisou z aut komando černých zakuklenců z URNa. V akci s krycím názvem Karl si do nočního klubu Diana přišli pro sedmičlenný gang, který zde měl nutit k prostituci dívky dovezené z východní Evropy. Že je v severních a západních Čechách prostituce masovým jevem, je známo. Jak často ale jde o případy, kdy pasáci svoje holky k prostituci nutí? Reprotáž Petra Holce.

Foto
Na filmovém festivalu je nejlepší, že se dá vidět hodně filmů za sebou. Něco jako skupinová terapie: problémy jedněch jsou relativizovány problémy druhých. Nejradši bych proto viděl všech 300 filmů a udělal si z nich letošní představu o světě. Bohužel 260 z nich jsem navzdory snaze nestihl. Festival očima Radka Bajgara.



Foto
Je to nejpopulárnější politik v zemi. Všichni o něm vědí všechno a zároveň o něm nikdo neví nic. A přesto nebo možná právě proto se stane pátým předsedou vlády samostatné České republiky - Stanislav Gross. Causu připravil Bohumil Pečinka.