Reflex č. 23

Švédský herec Stellan Skarsgard k nám přichází ve filmu Dogville. Izrael už s Palestinci nemluví jinak než rečí zbraní. Čech Martin Štěpánek patří ke světové špičce ve volném potápění. Spisovatel Jiří Mucha prožil invazi v Normandii jako válečný zpravodaj. Idol amerických hospodyněk stojí před soudem. Rozhovorem s legendou jménem Paul McCartney a řada dalších článků...

Zde najdete kompletní obsah čísla 23 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Švédský herec STELLAN SKARSGARD (53), jinak naftař Jan Nyman z legendárního filmu režiséra Larse von Triera Prolomit vlny, se mnou mluvil seversky klidně. Vždyť to bylo zrovna chvíli poté, kdy s Nicole Kidmanovou dotočil film Larse von Triera Dogville. Dnes je tento snímek zařazen mezi nejvýraznější filmové počiny minulého roku: teď dorazil k nám. Se Skarsgardem si povídala Veronika Bednářová.

Foto
V posledních letech pozoruji - a vím, že je to pocit, protože taková věc nejde změřit -, jak se dlouhotrvající konflikt podepisuje na charakteru Izraele, na povaze lidí. Jak stoupá frustrace, nervozita a často i bezdůvodná agresivita. Reportáž a fotografie Jana Šibíka.

Foto
Znáte sport zvaný freediving čili volné potápění? Říkají vám něco disciplíny, jako jsou statická a dynamická apnoe nebo free immersion? Nic? Pak také nevíte, že suchozemec MARTIN ŠTĚPÁNEK je několikanásobným světovým rekordmanem v tomto odvětví a umí se na jedno nadechnutí potopit do hloubky sto dvou metrů či uplavat přes sto osmdesát metrů. Ptáte se, k čemu je to dobré? Více Pavel Kovář.


Foto
Výsadkář Leonard Dworchak a válečný reportér Jiří Mucha se nikdy nepotkali. Oba se však stali součástí největší obojživelné operace v dějinách druhé světové války. A oba chtěli - stejně jako další statisíce spojeneckých vojáků - obstát a přežít. Jeden měl smůlu. Druhý štěstí. Příběh zaznamenal Jiří Motl.

Foto
Byznysmenka MARTHA STEWARTOVÁ (62), krásná, vždy dokonalá poradkyně amerických hospodyněk, patřila k nejslavnějším, nejbohatším a nejrespektovanějším osobnostem současné Ameriky. Podle jejích dobrých rad milióny Američanů dodnes vaří, zahradničí i kutí. Causu připravila Veronika Bednářová.