Reflex č. 21

Největší korupční skandál v historii českého fotbalu... Václav Fischer se vrací do velkého byznysu. O vedlejších efektech "zacpávání" slovensko-ukrajinské hranice. Kdo roztáčel kola rockové mašiny. J. X. D. radí, jak se nenechat ovládat svým psem a řada dalších článků...

Zde najdete kompletní obsah čísla 21 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
V pátek 30. dubna odstartoval největší korupční skandál v historii českého fotbalu. Bylo v něm obviněno šest mužů, když všechny nitky vedly ke klubu z Uherského Hradiště - 1. FC Synot. Jeho majitelé, podnikatelé Valentovi, otec a dva synové, pak náhle v neděli 16. května oznámili, že klub prodají, a pokud se jim to do dvou měsíců nepodaří, tak jej zruší. Tím nadobro odejdou z tuzemské fotbalové scény. Skandál perem Pavla Kováře.

Foto
Podnikatel Václav Fischer (49) je dokonalý profesionál. Počínaje tím, jak dokáže pózovat pro fotografy, až po odpovědi na nepříjemné otázky. Nakonec z něj máte pocit, že vítězí dokonce i ve svých prohrách. Rozhovor vedl Bohumil Pečinka.




Foto
Minulý měsíc sdělilo slovenské ministerstvo vnitra, že posílilo ostrahu slovensko-ukrajinské hranice. Tak, že na každý kilometr připadne pět policistů. Obraz této hranice Evropské unie coby trychtýře, jímž protékají z Východu nelegální migranti a pašované zboží, má přesnější kontury. Ale je to opravdu všechno, co se dá o tomhle místě říci? Více v reportáži Andreje Bána.


Foto
V notách vypadal Rock Around The Clock, který Bill Haley & The Comets 12. dubna 1954 nahrávali spolu s dalšími třemi písničkami, jenom jako běžný foxtrot od třiašedesátiletého autora. Předtím už s ním neuspěl zpěvák Sunny Dee a nebylo divu, že ho filadelfská firma Essex už druhý rok odmítala Haleymu vydat. Nakonec deska vyšla a chvíli se zdálo, že se nic neděje. Stačil však jediný rok a změnilo se všechno. Svět obletěla nová hudba elektrických kytar a Bill Haley byl prohlášen za jejího průkopníka. Proto se den nahrávky letos mnohde slavil jako její padesátiny. I když vlastně rock'n'roll vznikl dřív a prosadil se později. Autorem textu je Jiří Černý.


Foto
Připadá vám, že případů, kdy pes napadne člověka, přibývá? V březnu našli v Nížebohách na Litoměřicku sousedi mrtvého muže, který byl údajně roztrhán a sežrán smečkou volně pobíhajících pitbulů. Za takové tragédie nemůže nikdy pes, ale pouze člověk. Dobře vychovaný pitbul na povel majitele poslechne i dítě. Chcete vědět, jak velkého psa - a nejen bojového - vést? Analýza Jiřího X. Doležala.