Reflex č. 13

Jak si počínal forograf Lubomír Kottek v imitaci věznice na Václavském náměstí si můžete přečíst v reportáži Michala Komárka. Bohumil Pečinka si tentokrát povídal s premiérem Vladimírem Špidlou. Nevšeední analýzu související s konzumací marihuany provedl Jiří. X. Doležal. Slovenská televize v reportáži Jana Potůčka. Hrabaliana - fotodokument na téma Bohumil Hrabal...

Zde najdete kompletní obsah čísla 13 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
"Fidel se neopotí ani se asi příliš nezalekne. Ale smysl to určitě má," přemítal o svém počínání fotograf Lubomír Kottek. Seděl přitom ve vězeňském mundúru v imitaci vězeňské cely na Václavském náměstí. Protestoval proti tomu, že Castrův režim nechal před rokem zavřít pětasedmdesát disidentů. Celkem na 1468 let. Více v reportáži Michala Komárka.

Foto
Rozhovor s VLADIMÍREM ŠPIDLOU (52) je zážitek. Přívětivý člověk, který ale často říká věci, o nichž nevíte, zda je myslí vážně, nebo si dělá legraci. S Vladimírem Špidlou si povídal Bohumil Pečinka.






Foto
Poslankyně Kateřina Dostálová v nedávné rozhlasové diskusi o televizních poplatcích prohlásila: "Chceme, aby v České televizi proběhla reforma. Podívejme se na Slovensko, chtěla bych vyzvat naši veřejnost, aby občas sledovala Slovenskou televizi, protože tam jsou ty reformy vidět." Ano, jsou. Ale nic není zadarmo. Reportáž Jana Potůčka prozradí více

Foto
Poslední vědecké výzkumy ukazují, že řada nepříjemných jevů v mém životě, které jsem dosud přičítal tomu, že přes dvacet let kouřím marihuanu, s trávou nesouvisí. Co teď, probůh? Přiznat si vlastní lenost je těžší než se smířit s vlastní vyhuleností. Neobvyklou analýzu provedl Jiří X. Doležal.



Foto
Když na podzim roku 1973 dokončil Bohumil Hrabal (teď by mu bylo devadesát) svou generační zpověď Něžný barbar, připojil k ní pod názvem Doslov aneb Abdikace dávné společné prohlášení mladých umělců, které bylo čteno v roce 1950 na dvorku domu č. 26 v libeňské ulici Na hrázi, kam se nedlouho předtím nastěhoval... Fotodokument Michala Tůmy.