Reflex č. 8

V tomto čísle najdete například rozhovor s mužem českého rocku Radimem Hladíkem, reportáž o "krutých" Ukrajincích, dozvíte si více o případu policejního rady, který je obviněný ze spolupráce s převadečským gangem, rozhovor s herečkou Michaelou Badinkovou, causu spisovatele Roberta Ervina Howarda, autora legendárního Barbara Conana a mnoho dalších článků.

Zde najdete kompletní obsah čísla 8 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
I v Čechách existují kvality z rodu nezpochybnitelných. Platí to nejen pro výtečné pivo, broušené sklo, ale i pro umění Radima Hladíka. Muž s tváří dítěte je všeobecným konsensem uznáván za dobrého otce všech zdejších kytaristů, kteří hráli s ním, i co přišli po něm. Rozhovor dělal Milan Tesař.




Foto
"Krutí" Ukrajinci se prý říká v Kyjevě těm nejbohatším, kteří mají velké peníze. Na co je jim ale bohatství v zemi, kde na každém kroku vládne korupce a odkud odjíždějí milióny lidí do zahraničí? Tři rodiny z různých společenských vrstev a jejich způsob života popisuje Jana Doležalová.





Foto
Vyřizují si policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu osobní spory "potápěním" svých kolegů? Tuto otázku si položil Jan Zvelebil poté, co se začal věnovat případu policejního rady Lukáše Votruby, obviněného ze spolupráce s gangem převaděčů. Jestli právem musí zvážit soud. Nad čím ale zůstává rozum stát, to jsou okolnosti a průběh celého vyšetřování.



Foto
Na plakátech stojí mezi Pavlem Křížem a Davidem Matáskem jako Veverka v posledních Básnících. Herečka Michaela Badinková má však mnohem průraznější cíle než jen být poslední milou Štěpána Šafránka ve svém filmovém debutu Jak básníci neztrácejí naději. Povídala si s ní Veronika Bednářová.






Foto
Zaplavil literaturu 20. století příběhy, v nichž proudí potoky krve a kosti praskají pod údery seker obrovitých hromotluků. Vytvořil svět svět plný dobrodružství, kde se říše hroutí mávnutím pera. Tuto moc měl podivínský spisovatel Robert Ervin Howard, autor legendárního Barbara Conana. Jeho hrdinové sice kráčeli životem odvážně, zatímco on sám trpěl nezvladatelnými psychickými obtížemi. Nikdy se nedokázal odpoutat od svých rodičů a ve třiceti letech, když jeho matka smrtelně onemocněla, spáchal sebevraždu. Více Lukáš Kašpar.