Reflex č. 5

V tomto čísle najdete rozhovor s americkým hercem Stevem Buscemi a českou djkou Ladidou, reportáže o dětských uprchlících z Východu a z prostředí drobných českých podnikatelů, text o fenoménu Čtyřlístku a spoustu dalších článků.

Zde najdete kompletní obsah čísla 5 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Americký herec Steve Buscemi (Armageddon, Příšerky s. r. o., Velká ryba) má patent na role smolařů a úchylů, v životě je to ale duchapřítomný a odvážný chlapík. Vždyť je bývalý newyorský hasič. Rozhovor s ním vedl Tomáš Baldýnský.






Foto
Do naší země proudí uprchlíci z Východu. Jsou mezi nimi i děti, které přicházejí bez rodičů, s příbuznými nebo známými. Otázka zní, kam a co s nimi? Reportáž napsala Jana Doležalová.





Foto
Tahle reportáž je o mužích, které v byznysu nekvalifikuje oblek od Bosse, ale šikovnost, vynalézavost a vytrvalost. Stát jim příliš nepomáhá, jde spíš o to, aby jim vyloženě neházel klacky pod nohy. Více Jana Polanská.





Foto
Bez nadsázky kultovnímu českému komiksu Čtyřlístek je pětatřicet let. Po roce 1989 se přece jen trochu proměnil, ale autoři si dávají pozor, aby Myšpulín, Fifinka, Bobík a Pinďa neztratili charakter hrdinů, kteří svět nezdolávají silou, ale chytrostí a vtipem. Fenomén Čtyřlístek z pera Lukáše Kašpara.





Foto
Dýdžejka Ladida se na domácí i mezinárodní klubové scéně pohybuje už nějakou dobu. Stihla dokonce reprezentovat Českou republiku na akci pořádané nizozemským ministerstvem zahraničí a dospět ke značně nonkonformním náhledům. Více v rozhovoru Luďka Staňka s Ladidou.






Foto
V téhle budově ve Vladislavově ulici v Praze, kdysi postavené pro účely spolkového života pražského měšťanstva, začínala jak Československá televize, tak Nova. Nyní zde vládne klid, ale kdo v téhle může zaručit, že se sem třeba vítězně nevrátí Vladimír Železný? Genius Loci Jana Potůčka.