Reflex č. 3

Diváci televize Nova si v červnu vyberou svou první českou SuperStar. I české občany čeká při vstupu do USA nová bezpečnostní procedura - sejmutí otisků a fotografování. Co a proč se odehrálo v nedávné době v Iránu? Brněnské nádr pohledem reportéra Radka Bajgara. V Cause Helena Růžičková jsme se snažili najít spíše fakta než mýty...

Zde najdete kompletní obsah čísla 3 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
V polovině června bude mít Česko svou první Superstar. Vyberou ji diváci televize Nova v přadu, jehož licenci koupila od britské produkční společnosti FremantleMedia Worlwide. Zájem o netradiční soutěž projevily přes tři tisíce lidí. Jenom na pražský konkurs se jich přihlásily dva tisíce. Dá se ale takovým způsobem opravdu najít nový talent?



Foto
Také čeští cestující vstupující do Spojených států se musejí od začátku letošního roku podrobit nové bezpečnostní proceduře. Na všech letištích jim při vstupu do USA elektronicky naskenují otisky dvou prstů a vyfotí je digitálním fotoaparátem.





Foto
Tahle reportáž zachycuje dění prvních dnů po ničivém zemětřesení v Íránu i jeho atmosféru, již autor Andrej Bán případně nazval chaokracií.






Foto
Brněnské hlavní nádraží bylo vyňato z modernizace v rámci budování železničního koridoru, protože počítače by jeho složitý chod nezvládly. To je ta nejmenší absurdita, jichž autor ve své reportáži přináší přehršel a jež podává svým nenapodobitelným způsobem.





Foto
Zesnulá česká herečka žila poněkud jiný život, než v posledních letech líčil bulvár, jemuž tak ochotně vycházela vstříc. Causa Helena Růžičková.