Reflex č. 2

Jiří X. Doležal zajel za ochrankou mosteckého klubu Neprakta, kde nedváno došlo k tragédii. Poslední album zpěvačky Radůzy považuje Milan Tesař za počin právě uplynulého roku. Petr Holec zkoumal děti sídlíští, konkrétně v Modřanském komunitním centru Krok. Rok 2004 nude obdobím velkých sportovních událostí, jak se dozvíte od Pavla Kovářa. V tomto čísle Reflexu jsme se zabývaly také causou severní stěny Eigeru.

Zde najdete kompletní obsah čísla 2 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
V průběhu vyšetřování tragédie v mostecké diskotéce je těžké přinést něco nového. Snad jen autenticitu. Proto se J. X. Doležal sešel se členem ochranky klubu Neprakta, který při povánoční přestřelce střílel a vyslechl jeho líčení události.


Foto
Jeden den hrála na ulici do klobouku, druhý otevírala koncert Suzanne Vega. Popis kariéry dívky jménem Radůza připomíná valící se parník, na kterém chtěla být zpěvačka ve čtyřech letech kapitánem. Loňské album ...při mně stůj považuje Milan Tesař za počin právě uplynulého roku.







Foto
Jeden páteční večer strávil Petr Holec v klubu modřanského komunitního centra Krok, bývalých jeslí utopených mezi paneláky a s místní mládeží probral možnosti trávení jejich volného času.





Foto
Již dávno před tím, než jsme v kalendáři spatřili sympatický letopočet 2004, bylo jisté jedno: bude to rok velkých sportovních představení. Pavel Kovář se pokusil zrekapitulovat ta hlavní, na která je třeba se přichystat. Tedy , muži se většinou mohou začít těšit a některé moudré manželky zařizovat na tato období vlastní samostatný program.


Foto
Severní stěna hory Eiger má všechno, co si představujeme pod pojmem nebezpečná stěna. Právě proto se stala objektem snažení nejlepších horolezců, kteří ji nakonec v létě 1938 zdolali. Bylo to však nesmírně náročné, o čemž svědčí i předchozí výstupy, vesměs končící tragicky.V tehdejší době byl úspěšný výstup přičítán dokonce síle idejí hitlerovského Německa. Více Jiří Žák.