Reflex č. 42

Česká televize nebyla vpuštěna na tiskovou konferenci společnosti Sazka, rozhovor s pravnučkou Tomáše Garrigua Masaryka, reportáž o mladých mužích, kteří se starají o děti a dělají domáci práce, nemocnice na kraji města v reportáži Michala Komárka a řada dalších zajimavých článků.

Zde najdete kompletní obsah čísla 42 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Sazka nepustila na tiskovou konferenci štáb České televize. Redaktor ČT tu chtěl získat vyjádření, zda stavbu nové sportovní haly v Praze – Libni financuje japonský bankovní gigant Nomura. Více Jan Potůček.



Veronika Bednářová si povídala s pravnučkou Tomáše Garrigua Masaryka, paní Charlottou Kotíkovou, která pracuje v kanceláři newyorského Brooklynského muzea jako kurátorka současného výtvarného umění.



Jsou to mladí muži kolem dvaceti, chtějí si zlepšit jazykové znalosti nebo se vyhnout vojně, a hlavně patří ke generaci, jíž nepřipadá absurdní starat se o dítě či dělat domácí práce. Podrobnosti se dozvíte od Lukáše Kašpara.


Michal Komárek navštívil malou nemocnici na okraji podkrkonošské Jilemnice, Po týdnu pozorování a rozhovorů dospěl k docela zajímavému názoru.


Wembley Stadium – toto výjimečné místo leží v severovýchodní části Londýna, kam dojedete metrem do stanice Wembley Park. Jeho výjimečnost spočívá v tom, že nikde jinde na světě nevystupovalo za téměř osm desítek let tolik titánů sportu i hudby. Více Pavel Kovář.