Bezdomovci proti komunismu

Novináři nachytali policisty při dopravních přestupcích. Šest let za sabotáž si funkcionář Hoffman vzhledem ke svému zdravotnímu stavu jen těžko odsedí. Jak málo je možné vysoudit za zdravou vyoperovanou ledvinu v tamních poměrech? Na Viktora Koženého byl vydán mezinárodní zatykač. Bezdomovci z Ústecka mají svou hrdost.

Pondělí 6. října


Policie nedodržuje dopravní předpisy



Policejní řidiči jezdí stejně bezohledně jako motoristé, proti kterým byla zaměřena nedávná akce Kryštof. Řidiči policejních vozů často nedodržují povolenou rychlost, projíždějí zákazy vjezdu, parkují na zákazu parkování nebo řídí nepřipoutaní bezpečnostními pásy.








Hromadné porušování dopravních předpisů policejními řidiči odhalil průzkum České televize a MF DNES. Reportéři v českých městech zjistili, že vytipovaná místa projelo v rozporu s předpisy devadesát procent policejních aut.




(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Kryštofa do vlastních řad!!!



Úterý 14. října


Hoffmann se ještě může vyhnout vězení



Bývalý funkcionář Karel Hoffmann byl sice odsouzen k šesti letům za sabotáž, zatím však není jisté, zda vůbec okusí vězeňský chléb. Někdejší komunistický pohlavár hodlá podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Městský soud se pro změnu bude zabývat zdravotním stavem děvetasedmdesátiletého odsouzeného.








Vrchní soud v odvolacím řízení zpřísnil trest ze čtyř na šest let. Rozhodnutí nyní odešle soudu první instance.






(Zdroj a více informací: idnes.cz)



S křížkem po funuse - tak by se dala charakterizovat práce justice v těchto případech.




Středa 8. října


Oběť lékařů dostane pouze půl milionu



Za chybné vyoperování zdravé ledviny vysoudil třiašedesátiletý Zdeněk Volf jen 459 tisíc korun jako odškodné. Muž, který už nikdy nebude plnohodnotně žít, požadoval 1,6 milionů korun. "Peníze by si měl vzít a už se dál nesoudit. Jeho stav je totiž natolik vážný, že by se měl snažit si je nyní alespoň trochu užít," řekl Lidovkám Volfův právník Petr Folprecht.







Před třemi lety vyoperovali lékaři z hradecké fakultní nemocnice Zdeňku Volfovi zdravou ledvinu místo nemocné. Od té doby dojíždí pan Volf několikrát týdně na dialýzu, nemůže vykonávat téměř žádnou činnost a jeho život se radikálně změnil. Nikdo z lékařů se mu nepřišel osobně omluvit a odškodné 405 tisíc korun, které dostal od nemocnice se mu zdálo malé. Dohromady tak získá vážně nemocný muž 864.000 korun



(Zdroj a více informací: lidovky.cz)



Tak to je žalostná ukázka fungování našeho zdravotnictví, takovou almužnu si hradecká fakultní nemocnice může strčit za klobouk!!! Co vy na to paní Součková?




Čtvrtek 16. října


Soud vydal zatykač na Koženého



Mezinárodní zatykač vydal Obvodní soud pro Prahu 4 na bývalého šéfa harvardských investičních fondů Viktora Koženého a někdejšího předsedu představenstva Harvardského průmyslového holdingu Borise Vostrého. Kožený a Vostrý jsou v ČR stíháni kvůli rozsáhlému podvodu jako uprchlí. Kožený žije na Bahamských ostrovech v karibské oblasti, Vostrý ve středoamerické Belize.







Policie začala oba muže stíhat v červenci téměř po dvou letech marných pokusů doručit jim obvinění. Záměr dvojici obvinit zveřejnil vyšetřovatel loni v září. Kožený a Vostrý podle policie v letech 1995 až 1997 převáděli majetek v hodnotě 11,5 miliardy z Harvardských investičních fondů a Sklo Unionu Teplice. Poškodili tím údajně holding, který pak skončil v likvidaci. Oba obvinění s postupem policie nesouhlasí a považují ho za skandální.




(Zdroj a více informací: lidovky.cz)



To už se mělo stát dávno, Američané budou stejně rychlejší!




Pátek 17. října


Bezdomovci odmítli guláš od komunistů



Ústecká opozice je rozčilena. V sobotu dopoledne měli zastupitelé KSČM a ČSSD z centrálního městského obvodu pořádat v jídelně Českého červeného kříže akci nazvanou Opoziční guláš. Od úmyslu prezentovat své názory mezi seniory a sociálně slabými lidmi ale museli upustit.







Ředitelka charitativní organizace v Ústí nad Labem totiž diskuzní akci zrušila s tím, že bezdomovci si politiky KSČM a ČSSD v jídelně nepřejí.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Alespoň někdo tu má ještě dostatek cti ...