Kryštof - výstřel do tmy!

Deník Implus vychází pod jiným jménem. MInistr vnitra Stanislav Gross zakročil rázně proti neposlušným řidičům. Senátor Vladimír Železný si zahrával s médii. Parlamentní bufet přijde o značné tržby z alkoholu. Bývalý prezident Václav Havel byl mohl dostat Nobelovu cenu za mír.

Pondělí 29. září


Deník Impuls má zákaz, vychází Inpuls



Jen čtyři měsíce vydržel na trhu Deník Impuls. Od pátku vycházejí stejné noviny s jiným, kosmeticky upraveným názvem Deník Inpuls. Jeho vydavatelé museli list přejmenovat na příkaz soudu. Na titul si totiž od prvních vydání deníku stěžovalo stejnojmenné Radio Impuls.








Městský soud, na který se rádio obrátilo, vydal proti listu 22. září předběžné opatření. Nařídil jeho vydavateli, společnosti Mediaprint & Kapa Pressegrosso, aby přestal Deník Impuls vydávat.




(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Impuls nebo Inpuls, na stáncích stejně zůstává ležet dál. Trh je nemilosrdný, zvlášť pro ty, kteří neprodávají prvotřídní zboží..



Úterý 30. září


Kryštof odhaluje nepravosti na silnicích



Policie vytáhla do boje se všemi, kteří nedodržují dopravní předpisy. V pondělí odstartovala preventivní, historicky nejrozsáhlejší dopravně bezpečnostní akci nazvanou Kryštof. Má zlepšit neustále se zhoršující situaci na silnicích, kde kvůli nehodám umírá čím dál víc lidí.







"Do republikové akce se zapojí 3392 příslušníků dopravní, pořádkové, kriminální i pohraniční policie," upřesnil ministr vnitra Stanislav Gross. Jak dlouho akce ale potrvá, nechtěl prozradit.





(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Tenhle výstřel do tmy nikoho nepřesvědčí o tom, že korupce vládne Českem. A kdo vlastně nahradí práci těch, kteří jsou nasazeni na akci Kryštof? Asi jedna z dalších věcí, které Stanislav Gross neprozradí ... .




Středa 1. října


Železný tvrdí, že uspěl u finančního úřadu, vyšetřovatel o tom ještě neví



Senátor a bývalý ředitel televize Nova Vladimír Železný tvrdí, že finanční úřady rozhodly v jeho prospěch kauzu daní, které měl zaplatit za nákup a prodej akcií společnosti CET 21 z roku 1996.





Senátor přitom upozornil, že právě tato finanční transakce je základem pro jedno z obvinění, které vůči němu vznesli vyšetřovatelé.



(Zdroj a více informací: ïhned.cz)



Doufáme, že tiskovou zprávu s tvrzením o Železného poctivosti rozeslal jeho přítel Zaza, který ho nechtěl nechat na holičkách, protože jinak by nezbývalo než myslet si, že pan Železný je takový malý velký lhář.




Čtvrtek 2. září


Poslanci přišli o alkohol v bufetu



Těžké časy nastanou poslancům a dalším lidem, kteří kupovali v jakoukoli denní dobu alkohol ve známém bufetu vedle jednacího sálu Poslanecké sněmovny. Její šéf Lubomír Zaorálek (ČSSD) tam totiž s okamžitou platností zakázal lihoviny prodávat.





Zákaz přišel po skandálu poslance za ODS Petra Kotta, který se v pátek údajně opil v restauraci U Schnellů vedle parlamentu tak, že nebyl schopen přijít do sněmovny hlasovat. Bez alkoholu tak zůstanou dvě místa - bufet, který je v prvním patře parlamentní budovy nedaleko jednacího sálu, a jeho pobočka ve druhém patře. Ředitel Zaorálkovy kanceláře Jan Prokeš řekl, že na ostatní restaurace v budově parlamentu se zákaz nevztahuje.
.



(Zdroj a více informací: lidovky.cz)



Dokud se alkohol nepřestane prodávat v celé parlamentní budově, tak to na pijanské náruživosti poslanců moc nezmění, i tak jim ale držíme palce!




Pátek 3. září


Havel je mezi favority na Nobela



Nobelovu cenu za mír by letos v Oslu mohl převzít Václav Havel. Tvrdí to agentura AFP. Odvolává se na experty, kteří ho považují spolu s brazilským prezidentem da Silvou a papežem za žhavé kandidáty. Pětičlenný Nobelův výbor vybral laureáta koncem září ze 165 nominovaných jednotlivců a organizací.







Jméno vyvoleného zůstane tajné až do 10. října.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Proč ne? Přestože to není zas bůhví jaké terno, my mu tu Nobelovku, na rozdíl od řady dalších závistivců, upřímně přejeme!.