Reflex č. 37

Tomáš Vlach se v tomto čísle Reflexu zabývá největší hrozbou světa – terorismem. Pavel Turek se rozhodl vyzpovídat „tři sestry“ – sestry Geislerovy. Petr Soukup zaznamenal vyprávění legionáře Aloise Vocáska. Veronika Bednářová podnikla další výlet do Spojených států, aby zjistila, jak Američané čelí terorismu. Fanfán Tulipán se vrací - causa Gérard Philipe.

Zde najdete kompletní obsah čísla 37 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Ukazuje se, že v boji proti největší hrozbě dnešního světa je největším problémem přechod od velkých vojenských akcí k boji dům od domu a hledání konkrétních jednotlivců. Navíc se struktura teroristických skupin pružně obměňuje a neslábne. Více Tomáš Vlach.




Foto
Rozhovor se třemi ženami najednou, jsou-li to navíc sestry Geislerovy, je mírně řečeno náročná věc. Občas se přidala také maminka, aby doplnila Aňu, Ester a Lelu. Rozhovor vedl Pavel Turek.






Foto
Poslední legionář zemřel. Poslední vyprávění o svém dlouhém a dramatickém životě poskytl Alois Vocásek Reflexu a zaznamenal jej Petr Soukup.






Foto
Američané řeší neřešitelné dilema: jak preventivně čelit teroristickým hrozbám a zachovat občanské svobody. Naše reportérka Veronika Bednářová si celý systém osahala na vlastní kůži.





Foto
Jeden z nejtalentovanějších francouzských herců zemřel v sedmatřiceti letech, ale přesto po sobě zanechal velké dílo. Neopakovatelnost jeho Fanfána Tulipána podtrhuje remake, který přichází do kin, Philipovy divadelní role – hlavně jeho slavného Cida - žel nikdy neuvidíme. Více Jiří Žák.