Václav Klaus - proti všem!

Prezident Václav Klaus má prostě svoji hlavu, kterou i přes sliby nikdy v nečinnosti dlouho nenechá. Jen pár dnů nás dělí od pokusu ODS o svržení vlády. Praha se rozhodla vyřešit problém prostituce. Stanislav Gross má další vroubek, tentokrát kvůli Sbírce zákonů. Co bude dál s Janem Kavanem?

Pondělí 8. září


Václav Klaus se dokáže odlišit



Půl roku není tak dlouhá doba. Z pohledu prezidenta je to desetina funkčního období. Václav Klaus za tu dobu předvedl, jak si hodlá v úřadu počínat. Když to vypadá, že všichni klíčoví politici vyzývají lidi k podpoře vstupu do EU, z Hradu se ozve, aby lidé šli k referendu a hlasovali, jak chtějí.








Když celá vláda, s ODS ve shodě, stojí za útokem USA na iráckého diktátora, Václav Klaus zapochybuje, zda je to správná cesta. Když si Špidlova vláda mne ruce, že se jí ve sněmovně podařilo prosadit rychlejší zvýšení daní, Klaus nečekaně využije svého práva veta a zákon posílá ke dnu.





(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Václav Klaus sice sliboval, že se jako prezident do politiky montovat nebude, včera už však zase vzkázal na adresu odborářů, že by se taky bouřil. Sliby chyby!



Úterý 9. září


ODS se připravuje na svržení vlády



Už za čtrnáct dní se chce opoziční ODS pokusit o svržení vlády. Ve straně se prý již začaly sbírat podpisy potřebné k tomu, aby se mohlo hlasování o nedůvěře vládě uskutečnit. Plán, co by se stalo, kdyby vláda skutečně padla, však ODS nemá.








"Začalo podepisování listin k vyvolání hlasování o nedůvěře vládě. Poslanecký klub ODS by měl být připraven takový návrh podat na začátku sněmovní schůze," řekl novinářům po dnešním jednání klubu jeho předseda Vlastimil Tlustý.









(Zdroj a více informací: lidovky.cz)



Proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko?!




Středa 10. září


Praha chce legalizovat a danit prostituci



Pražští radní vyrazili do boje proti pouliční prostituci. Přišli s nečekaným řešením, jak dostat ženy nabízející sex z ulic a ještě na tom vydělat. Primátorův náměstek Rudolf Blažek připravil normu, jak prostituci zákonem omezit a zdanit. Zároveň chce ztížit práci kuplířům.




"Rada města s návrhy souhlasila," sdělila iDNES Alena Molíková z tiskového oddělení magistrátu.



(Zdroj a více informací: idnes.cz)



Tak tohle se mělo stát už dávno. Nový zákon může přinést uspokojení na všech frontách. Je nesmysl tvářit se, že prostituce neexistuje, lepší je na ní poctivě vydělávat.




Čtvrtek 11. září


Gross čelí kritice za chybu ve Sbírce zákonů



Chyba ve Sbírce zákonů málem ukončila bezpečnostní prověrky. Novela zákona, která od loňska umožňuje občanům odvolat se proti výsledku prověrky k pětičlennému kolegiu státních zástupců, měla podle poslanců platit jen do konce tohoto roku. Chybou v textu se však omezila účinnost celého zákona. Kdo chybu způsobil a kdo za ni nese odpovědnost, však není jasné.





Celou věc nyní řeší ministerstvo vnitra, které připravuje další novelu, jež větu o omezené účinnosti zákona zřejmě vypustí. "Novela by měla jít do vlády v listopadu," řekl dnes novinářům Jiří Hájek z tiskového oddělení ministerstva vnitra. Absolvování prověrky je nezbytné proto, aby se lidé mohli seznamovat s tajnými informacemi. Do doby, než začala loňská novela platit, nebylo možné se ohradit, když prověřovaný s výsledkem nesouhlasil.



(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Jakoby korunní princ poslední dobou na vavřínech dlel a jeho hodina byla sečtená. Kdo chce kam, pomozme mu tam.




Pátek 12. září


Kavan by byl rád poslancem v Evropě



Končící předseda Valného shromáždění OSN Jan Kavan by se rád ucházel o poslanecké křeslo v Evropském parlamentu - volby budou příští rok na jaře. "Myslím, že mám předpoklady, práci Evropské unie dobře znám," řekl Kavan v New Yorku. Shodou okolností také včera Kavana za jeho roční práci v OSN veřejně pochválil místopředseda KSČM Miloslav Ransdorf. Kavan, který je i poslancem, končí na ministerstvu zahraničí 18. září. I proto, že neprošel prověrkou Národního bezpečnostního úřadu.









(Zdroj a více informací: ihned.cz)



Jak velkou trpělivost s tímto v Čechách už dnes oficiálně nedůvěryhodným mužem budou mít v Evropě je otázka, tady však "KATO" definitivně skončil. Škoda jen, že v české politice není nikdy nic definitivní..