Reflex č. 33

V tomto čísle najdete rozhovor s americkým válečným zpravodajem Peterem Arnettem, který zavítal do Uherského Hradiště, retro s politikem Bohumilem Šimanem. Na vandr tentokrát zabrousíte do Itálie a mimo jiné se dozvíte i pár věcných informacích o soukromí vašeho počítače.

Zde najdete kompletní obsah čísla 33 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.

Foto





Foto
Americký válečný zpravodaj Peter Arnett natočil rozhovory se Saddámem Husajnem i Usámou bin Ládinem. Za reportáže ve válce ve Vietnamu, kde strávil třináct let dostal Pulitzerovu cenu. Pracovně prožil jedenadvacet válek, při prvním konfliktu v Perském zálivu zůstal jako jediný zahraniční reportér v Bagdádu. Na jaře 2003 poskytl rozhovor irácké televizi ,za což byl podroben tvrdé kritice. V Uherském Hradišti strávil se svou dcerou koncem července odpočinkový týden na Letní filmové škole a poskytl zde Veronice Bednářové rozhovor.

Foto
V domácích computerech je uložena řada dat, která mohou být pro leckoho zajímavá. A pokud si myslíte, že do nich nikdo zvenčí nemůže nahlédnout, pak vás Jiří X. Doležal vyvede z omylu.





Foto
Víte, jak souvisí vyloupení zámku Frýdlant, miliardové úvěrové podvody, krachy bank, procházky z tygrem na vodítku, pašování bitevních vrtulníků, bezradnost policie a justice, podezřelá politika a budování kapitalismu v Čechách? Nejde o volné asociace - tvrdí Michal Komárek - to všechno propojuje příběh drahých a zároveň téměř bezcenných "drahých" kamenů.


Foto
V rubrice Na vandru vypráví Jana Sovová o životě v Itálii, kam se provdala. Kromě jiných poznatků je zajímavé srovnání studijních možností či zdravotnické péče v obou zemích.





Foto
Na ulici byste ho nepřehlédli. Přitahoval by váš pohled. Uhrančivý výzor démona-svůdce, který jistojistě zastává v pekle významný post s definitivou. Nikoliv pro rašící růžky, Karel Buriánek zasluhuje pozornost především jako zpěvák a kytarista táborských SUNSHINE, v zahraničí bezpečně nejznámější české kapely, podotýká Pavel Turek. A té jako by se tuzemská média poněkud štítila.


Foto
Politik a ekonom Bohumil Šimon patřil v šedesátých letech k osobnostem, jež budily pozornost. Jeho vzpomínky na tato leta, kdy se mimo jiné jako novinka objevily volné soboty, zaznamenala Olga Myslivečková.