Reflex č. 45

V pětačtyřicátém čísle Reflexu si můžete přečíst rozhovor Milana Tesaře s ředitelem Filmové a televizní akademie Petrem Vachlerem. Dozvíte se, jak to bylo s daňovým únikem Borise Beckera, podíváte se do anglického Hyde Parku a zjistíte, jak se bývalý kytarista skupiny Nirvana David Grohl vypořádal s dědictvím významné kapely.

Zde najdete kompletní obsah čísla 45 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.


Foto





Foto
Nejen německou veřejnost nedávno vzrušil soud se slavným bývalým tenistou Borisem Beckerem. Byl mu prokázán vysoký daňový únik. Bum-bum Boris se kál, dlužnou sumu zaplatil a pomohl mu také prostý fakt, že soudkyně je rekreační tenistkou.




Foto
Ředitel Filmové a televizní akademie, vynálezce filmových cen Český lev a majitel společnosti Vachler Art Company Petr Vachler je, jak už z předchozího výčtu patrno, zajímavý muž nejen proto, že nejí maso. Chcete-li se dozvědět něco o zdraví audiovizuální tvorby v Čechách, čtěte rozhovor, jenž vedl s Milanem Tesařem.




Foto
Náš reportér si v Brně zahrál zajímavou hru. Jmenovala se Tmou, zahrály si ji dvě stovky tří- až pětičlenných družstev, která s grafy v rukou, pěšky i veřejnou dopravou dlouhé hodiny křížem krážem brázdily moravskou metropoli. Jak jistě tušíte, zádrhel byl v těch grafech.




Foto
Dostanete-li se do Londýna a strávíte část víkendu v Hyde Parku, nemusí mít pro vás těch pár chvil jen čistě odpočinkový ráz. Když se budete pozorně dívat kolem sebe, dozvíte se o Angličanech více, než kdybyste navštívili kupříkladu několik muzeí. To samozřejmě není nic proti muzeím, zvláště těm londýnským.




Foto
Rocker David Grohl je frontmanem slavné skupiny Foo Fighters. Založil ji ovšem poté, co kvůli sebvraždě Kurta Cobaina skončil kariéru v mnohem slavnějším seskupení jménem Nirvana. Bývalý bubeník, dnes kytarista, se s dědictvím nejvýznamnější kapely 90. let stále vyrovnává.