Reflex č. 39

V tomto čísle Reflexu vás čeká rozhovor s proslulým italským fotografem Olivierem Toscanim, Sonda Tomáše Feřteka do českého školství, reportáž Petra Holce z Hřenska, Extra příloha Jiné věci od výtvarného kritika Reflexu Petra Volfa a další čtení... Odkaz na celé číslo časopisu najdete uvnitř zprávy.

Foto




Zde najdete kompletní obsah čísla 39 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.





Foto
Italský fotograf Oliviero Toscani svou prací posunul svět reklamy daleko: kopulace černého a bílého koně, líbající se mnich s jeptiškou, pacient umírající v kruhu své rodiny na AIDS, každý určitě některý snímek spjatý s firmou Benetton viděl. Nazval-li Toscani navzdory svému zbohatnutí na ní reklamu navoněnou zdechlinou a tvrdí-li o manažerech světové ekonomiky, že větší idioty ještě neviděl, není asi nutné rozhovor s ním dále zviditelňovat.




Foto
Že by naše děti chtěly jinou školu, se ví dávno. Při bližším pohledu je také jasné, že ji už někde mají. Nedávný průzkum ukázal, že proberete-li se reálnými i snovými tužbami českého žactva, je zcela evidentní, čeho se nejvíce nedostává a nejspíš nadále nedostávat bude: kvalitních učitelů.




Foto
Příloha od výtvarného kritika Reflexu Petra Volfa textem i obrazem rozvádí životní příležitost, již bychom mohli nazvat prázdný byt. Že na tom, čím zaplníme interiér, v němž pak strávíme největší část života, záleží, ví každý, ale co s tím, už málokdo. Nechte se inspirovat.





Foto
Michaela Buchvaldová má fenomenální paměť, za necelých sto vteřin si zapamatuje dvaapadesát karet. Využít ji samozřejmě může nejen v mentálním sportu, kde je šampiónkou, ale i v běžném životě, což je mnohem zajímavější.




Foto
Po převratu v osmdesátém devátém začínaly až na jednu výjimku naše tajné služby téměř na zelené louce. Ta výjimka – Vojenská zpravodajská služba generálního štábu – vyrobila do dneška tolik malérů, že přechází zrak.